ΑΝ.Κ.Α.Α.: “Ο στόχος είναι ένας – Δήμος Ανατολικής Αιγιάλειας (Αιγείρα-Ακράτα-Διακοφτό)”

Ο τεμαχισμός του αιτήματος οδηγεί στην ακύρωσή του

Θεωρούμε θετικό ότι κάποιοι αιρετοί από την Ανατολική Αιγιάλεια υιοθέτησαν τελικά, έστω και με καθυστέρηση, το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας, μέσω της ΑΝ.Κ.Α.Α., για απόσχιση από το Αίγιο.

Όμως ο περιορισμός (γεωμορφολογικός – εκτασιακός – πληθυσμιακός) του αιτήματος υπονομεύει τον στόχο για τη δημιουργία ανεξάρτητου δήμου. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, όσο πιο σύντομα γίνεται, άσχετα από τις προθέσεις τους. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, όπως προκύπτει από την εμπειρία της δεκαετούς προσπάθειας της ΑΝ.Κ.Α.Α., δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας.

Κι επειδή εμείς μιλάμε πάντα με στοιχεία, μόνο εντασσόμενοι στην τρίτη κατηγορία, μεσαίων και ηπειρωτικών δήμων από 10.000 – 25.000 του σχετικού νόμου, μπορεί να πετύχουμε τον στόχο μας. Άλλωστε, από τον Απρίλη του 2010, με αυτά τα κριτήρια παραμένουμε στη διαβούλευση της συγκεκριμένης επιτροπής, που εξετάζει ανάλογα αυτοδιοικητικά θέματα (Ε.Ε.Δ.Δ.) και εισηγήθηκε τις τελευταίες διασπάσεις με αποτέλεσμα τη δημιουργία των 7 νέων δήμων πανελλαδικά.

Καλούμε τους ανατολικοαιγιαλείς δημοτικούς συμβούλους και τους αιρετούς των 38 Δημοτικών Διαμερισμάτων της Ανατολικής Αιγιάλειας, που επιθυμούν τη δημιουργία ανεξάρτητου δήμου να διασαφηνίσουν τη θέση τους και κατόπιν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κίνησής μας για συγχρονισμό των κινήσεων για την τελική επιτυχία του στόχου μας. Επειδή ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ

 

Το Δ.Σ. της ΑΝ.Κ.Α.Α.