Αντιπροσωπεία από την Αιθιοπία στο Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου

Ως υποδειγματική κρίνεται η εικόνα και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Αιγίου και γι’ αυτό κρίθηκε ως ιδανικός για να τον επισκεφθεί αντιπροσωπεία φορέων από τις πόλεις Arba Minch και Sodo της Αιθιοπίας, σε εκπαιδευτική επίσκεψη στελεχών τους. Μάλιστα ο Βιολογικός Καθαρισμός Αιγίου αποτελεί έναν από τους δύο μόλις προορισμούς της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα μαζί με το ΚΕΛ Ψυττάλειας.

Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τα έργα διοργάνωσε την επίσκεψη 12 αντιπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς η συνύπαρξη των δύο παράλληλων γραμμών επεξεργασίας με τις τεχνολογίες του παρατεταμένου αερισμού και του βιοαντιδραστήρα μεμβρανών (MBR), κρίθηκε ότι είναι ιδανική για τους σκοπούς της εν λόγω εκπαίδευσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου, της Περιφέρειας και των αντίστοιχων τοπικών φορέων ύδρευσης – αποχέτευσης των δύο πόλεων. Από την πλευρά του Δήμου Αιγιάλειας την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ντίνος και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος.