Αντιλαϊκά τα σχέδια και οι προθέσεις της δημοτικής αρχής στον τομέα της Καθαριότητας

«Αποκαλυπτικός ήταν για τα αντιλαϊκά  σχεδία της Δημοτικής Αρχής,   ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραίσκος στη πρόσφατη συνέντευξη του στα ΜΜΕ» τονίζει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας και αναφέρει:

«1)    Ομολόγησε ότι οι απολυθέντες εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου στο τομέα της καθαριότητας ήσαν αναγκαίοι και ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

   Κατέρριψε το σαθρό αντιλαϊκό επιχείρημα, των δικών του νομικών, ότι πρέπει η «ανεργία να ανακυκλώνεται»  προκειμένου να «δουλεύουν» και άλλοι εργαζόμενοι».

   Κρύφτηκε και αυτός πίσω από την κυβέρνηση και τα δικαστήρια λέγοντας   υποκριτικά : τι να κάνουμε;«ο νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις δεν μας βοήθησαν να τους κρατήσουμε».

Μετά από όλα αυτά και χρησιμοποιώντας  το απατηλό δίλημμα  «να αφήσουμε τα σκουπίδια κάτωή να βάλουμε ιδιώτη», σχεδιάζουν να χαρατσώσουν τους δημότες για τα κέρδη των ιδιωτών –εργολάβων.  

    Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαφωνεί κάθετα με την χρησιμοποίηση ιδιωτών –εργολάβων. Καλεί τη Δημοτική Αρχή να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες πολιτικής πίεσης προς την κυβέρνηση για την πρόσληψη του αναγκαίου μονίμου προσωπικού για να μη μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους. Να απαιτήσει τους Αυτοτελής Κεντρικούς Πόρους που παράνομα κατακρατά η κυβέρνηση από την Αιγιάλεια.

   2) Αποκαλυπτικός ήταν ο Αντιδήμαρχος για τα αντιλαϊκά σχεδία της Δημοτικής Αρχής στο τομέα της  διαχείρισης των  απορριμμάτων,  και στην προώθηση του ξενόφερτου από την Ε.Ε. προγράμματος «πληρώνω όσο πετώ».

  Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ύψους πάνω από 800.000 ευρώ που ο Δήμος σκοπεύει να εφαρμόσει πιλοτικά σε 6.000 κατοίκους της φτωχογειτονιάς του Συνοικισμού προκειμένου να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα  του.

    Στο εν λόγο πρόγραμμα θα καταγράφεται με προσωποποιημένα ηλεκτρονικά καταγραφικά, η ποσότητα των απορριμμάτων κάθε νοικοκυριού και ανάλογα θα καταλογίζονται τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνει. Δηλαδή η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να μας βάλει να πληρώσουμε τα τέλη καθαριότητας, όχι με βάση το αντικειμενικό σύστημα των τετραγωνικών του κάθε σπιτιού, αλλά με βάση το βάρος και τον όγκο των σκουπιδιών που πετάμε, ένα σύστημα υποκειμενικό και αναξιόπιστο. Ο ισχυρισμόςτης Δημοτικής Αρχής ότι έτσι θα μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και κατά συνέπεια θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη κάθε νοικοκυριού κρίνεται αφερέγγυος. Ένα είναι σίγουρο, ότι τελικά ο λαός θα πληρώσει το λογαριασμό.

    Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή προωθεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων στο τομέα της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας. Τελικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών.

     Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  απορρίπτει τη σχετική εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας 24/10/22 και καλεί τους κατοίκους του Συνοικισμού να αντιδράσουν έντονα στα σχέδια επιβολής ενός ακόμα χαρατσιού από την Δημοτική Αρχή»