Ανοιχτή συνάντηση Δημοτικής Αρχής και κατοίκων Τεμένης την Κυριακή για τη Μονάδα Επεξεργασίας Διαχείρισης Απορριμμάτων

Έκτακτη σύσκεψη έλαβε χώρα, χθες Πέμπτη στο  δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου κ. Παναγόπουλου και του Αντιδημάρχου κ.Φιλιππάτου, εκ μέρους της δημοτικής αρχής και φορέων της Τέμενης (Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων), με θέμα το σχέδιο κατασκευής μονάδας διαλογής και βιολογικής επεξεργασίας των απορριμμάτων , στη θέση «νησί» της Τέμενης, που έρχεται προς ψήφιση τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ραντεβού κλείστηκε την Τετάρτη το βράδυ με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Τέμενης.

Στη δίωρη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ανέλυσαν διεξοδικά την αναγκαιότητα του έργου καθώς και τις λεπτομέρειες για τον χώρο, τον χρόνο καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου.

Από πλευράς του Συλλόγου και των υπολοίπων φορέων, εκφράστηκαν οι έντονες αντιρρήσεις, οι αντιδράσεις, οι ενστάσεις και οι ενδοιασμοί τόσο των ιδίων όσο και των κατοίκων της Τέμενης, για την επιλογή του χωριού μας ως χώρος κατασκευής του εργοστασίου.

Ακόμα, μεγάλος ήταν ο προβληματισμός που αφορούσε στις επιπτώσεις κατασκευής μιας τέτοιας μονάδας, στο περιβάλλον και στην υγεία, όχι μόνο των Τεμεναίων αλλά και όλων των Αιγιαλέων. Η Τέμενη έχει ήδη ένα πολύ άσχημο ιστορικό στο θέμα των σκουπιδιών, την τελευταία εικοσαετία, με τις μπάλες των σκουπιδιών ακόμα να παραμένουν συσσωρευμένες, παραπλεύρως του ποταμού Σελινούντα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος φοβούμενος την περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας και αφουγκραζόμενος τις δικαιολογημένες ανησυχίες των Τεμενιωτών, κατάφερε να οργανώσει μία ανοιχτή συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους του χωριού, προκειμένου, ως άμεσοι ενδιαφερόμενοι ενημερωθούν, να λύσουν τις απορίες τους και να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη άποψη.

Καλεί λοιπόν, όλους τους κατοίκους της Τέμενης την Κυριακή 18/10/15, στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου, για επίσημη και αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Παναγόπουλο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φιλιππάτο.

Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι ύψιστης σημασίας. Οι λεπτομέρειες όμως που πονάνε τον τόπο μας και τους συγχωριανούς μας, με την πικρή ως τώρα εμπειρία τους, πρέπει να ειπωθούν ανοιχτά.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη!

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης