Ανοιχτές καρδιές… στο Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου

Δεν σταματούν οι επισκέψεις των σχολείων, των Συλλόγων και της εκκλησίας στο Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου…

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 λόγω του υπέροχου καιρού ήταν επιβεβλημένη μια βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο για να ξεναγηθούν οι εκπαιδευόμενοι στα θεματικά σπιτάκια και σαν «παιδιά» που είναι, να δουν από κοντά τους ήρωες των παραμυθιών.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 οι πόρτες του Ε.Κ.Α.ΜΕ. δεν έκλεισαν καθόλου! Πρώτα η Ε’και η ΣΤ’ τάξη του 6ουΔημοτικού Σχολείου Αιγίου με τους δασκάλους Ματσούκα Έλλη, Μπαλή Αφροδίτη και Κορδελά Γιάννη τραγούδησαν τα κάλαντα και γνωρίστηκαν με τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου.

Στη συνέχεια το Ε.Κ.Α.ΜΕ. τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους Σεβάσμιους Πατέρες Πρωτοσύγκελο Ιωακείμ Βενιανάκη, Πατέρα Δαμιανό Σταυρίδη και Πατέρα Δημήτριο Κουτρουλή. Έφερε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα αλλά κυρίως «γλυκές» ευχές και υπόσχεση για καθημερινή βοήθεια με κάθε τρόπο και άγια προσευχή για τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η μέρα έκλεισε με την Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Χριστιανικής Ένωσης και τη Δ/δα Αρσινόη Παππά, οι οποίοι είναι πλέον μετά από τόσα χρόνια προέκταση της οικογένειας του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θεατρικά δρώμενα, ψαλμοί, ποιήματα και τραγούδια πλημμύρισαν την ήδη ζεστή αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου.

Την ίδια ώρα το ζαχαροπλαστείο Δημητρίου έκανε έκπληξη στα παιδιά –αλλά και στους μεγάλους- του Ε.Κ.Α.ΜΕ. στέλνοντας λαχταριστά σοκολατένια γλυκά.

Την επόμενη μέρα το Ε.Κ.Α.ΜΕ. υποδέχθηκε το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου με τον καθηγητή κ.Γιώργο Καιάφα. Αντάλλαξαν ευχές και παρέδωσαν στους εκπαιδευόμενους του Κέντρου τις διακριθείσες ζωγραφιές που είχαν φτιάξει στον ενδοσχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την 3η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες.

Επίσκεψη- έκπληξη με προσωπικά δώρα σε κάθε εκπαιδευόμενο και γλυκά για όλο το προσωπικό και το Δ.Σ. έκανε την ίδια μέρα και ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας αλλά και ο πρόεδρος και μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφού όλοι στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. είχαν την τύχη να υποδεχθούν μια πολυπληθή ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων οι οποίοι μήνες τώρα οργάνωναν αυτή την επίσκεψη και κατάφεραν πραγματικά να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να πετύχουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα: θέατρο (από την παιδική σκηνή του Φιλοπροοδετικού Ομίλου Λόγγου) τη διασκευή «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα και ο θείος Σκρουτζ», γλυκά (προσφορά κ. Δημητρίου Γεωργίου Καλαμίδα), δώρα, τυπωμένες ομαδικές φωτογραφίες (προσφορά κας Ελένης Ντάλλα & Κου Ιωάννη Γεωργουδάκη) ,ημερολόγια (προσφορά Γεωργίου Σόλμπαχ) και οικονομική ενίσχυση από όλους αυτούς τους ανθρώπους που δικαιωματικά θα πρέπει να αναφερθούν ονομαστικά: Παπαθανασίου Καλλιόπη, Οικ.Δημητρίου Γαλάνη, Οικ.Παναγή Μιχαλάτου, Οικ.Βασιλείου Ξυδιά, Κα Αλέκα & Κος Αντώνης Κυρίτσης, Κα Μαρία Ντούρου- Σόλμπαχ & Κος Βέρνερ Χαρίλαος Σόλμπαχ, Οικ.Κων/νου Κολοκυθά, Οικ.Σταύρου Δημακόπουλου, Οικ. Νίκου Ράπτη, Κα Άντα Ηλιοπούλου και Οικ. Σπύρου Σακελλαρόπουλου. Οι μικροί ηθοποιοί ήσαν οι : Γεωργία Ξυδιά, Μαριέτα Μιχαλάτου, Μεταξία Γαλάνη, Άννα Λιακοπούλου, Ελένη Ράπτη, Ιωάννης Σακελλαρόπουλος, Γεώργιος Σακελλαρόπουλος, Βασίλειος Κολοκυθάς και Ανδρέας Μιχαλάτος.

Τέλος αναφέρεται συμπληρωματικά ότι στην επίσκεψη του 3ουΔημοτικού Σχολείου την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 παρουσιάστηκε στους εκπαιδευόμενους του Κέντρου και η ιστορία του Καρυοθραύστη από τα παιδιά της Α’ δημοτικού.

Οι ευχαριστίες από τους ανθρώπους του Ε.Κ.Α.ΜΕ. μοιάζουν μικρές μπροστά σε τόση ευαισθησία. Η υπόσχεση όμως για συνέχιση του δύσκολου έργου ίσως να είναι η πραγματική ανταμοιβή τους.

Η αγάπη όταν δίνεται σε ανθρώπους που δεν την «φιλτράρουν» αλλά ανοίγουν την καρδιά τους και την δέχονται έτσι απλά, επιστρέφεται πίσω μεγεθυμένη και έχει δύναμη…πολλή…

«Ας ανοίξουμε τις καρδίες μας….

 

Μετά Τιμής

Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στεφανίδης Θεόδωρος