Ανοιχτά προαύλια για μικρούς και μεγάλους σε τρία σχολεία του Αιγίου

Στην απόφαση να μένουν ανοιχτά τα προαύλια τριών σχολείων του Αιγίου για τέσσερις ώρες καθημερινά τα απογεύματα του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, ώστε να αθλούνται παιδιά και ενήλικες, προχώρησε πρόσφατα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Προαύλιο ψυχαγωγίας στους δημότες» και κατόπιν συνεργασίας των αντιδημάρχων Παιδείας και Υγείας-Πρόνοιας-Κοινωνικής Πολιτικής.

  

Την εισήγηση για το θέμα παρουσίασε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η άθληση για παιδιά και ενήλικες είναι ουσιαστικά το παιχνίδι μιας εποχής, όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και δεν υπάρχει πλέον χρόνος, θέληση, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Ο αθλητισμός και η καλή φυσική άσκηση βοηθούν να αναπτυχθούν πιο γεροί μύες και κόκαλα και συνάμα προφυλάσσουν από τον κίνδυνο της παχυσαρκίας. Συν τοις άλλοις, μέσω της άσκησης μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη και γενικότερα ενισχύεται η υγιής  λειτουργία του οργανισμού.»

Ειδικότερα, θα παραμένουν ανοιχτά καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή με ελεύθερη είσοδο και ώρες από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. τα προαύλια των εξής σχολείων:

-1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

-5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

-1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Τους χώρους θα επιβλέπουν σχολικοί φύλακες, που θα έχουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του όλου προγράμματος. Υπεύθυνος ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης.