Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας: “Σταφίδα ώρα μηδέν!”

Από τον Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο Αιγιάλειας δίνεται στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

-“Σπέρνουμε πανικό για να θερίσουμε ελπίδα και στο βάθος εκλογές! Οισταφιδοπαραγωγοί μπερδεμένοι ανάμεσα σε ανακοινώσεις και αναφορές για στήριξη του προιόντος σεμια κρίσιμη περίοδο που οποιαδήποτε αναφορά για μείωση της τιμής είναι απαγορευτική.

Φτάνοντας ουσιαστικά στο τέλος των περισσότερων εργασιών νιώθουμε όμηροι, καθώς από την μια πλευρά η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ζητά την στήριξη του Υπουργείου για τις ποσότητες που τις έμειναν αδιάθετες στις αποθήκες της, προδιαγράφοντας την πτώση της τιμής και από την άλλη οι έμποροι διαφωνούν και ζητάνε σταφίδα για να καλύψουν τις αγορές τους.  Ο παραγωγός στην μέση περιμένοντας το μάννα εξ ουρανού, θα είναι αυτός που για άλλη μια φορά θα την πληρώσει και στο τέλος θα πει και ευχαριστώ που του πήραν την σταφίδα!

Μια απο τις χειρότερες χρονιές σε τιμές και γιατα λεμόνια, ειδικά στις όψιμες περιοχές από Ακράτα μέχρι Κόρινθο υπάρχουν μεγάλες αδιάθετες ποσότητες. Αυτό οφείλετε κυρίως στίς ανεξέλεγκτες εισαγωγές σε Ελλάδα και Βαλκάνια από την Τουρκίαοι οποίες ακυρώνουν τις δικές μας εξαγωγές καθώς λόγο κόστους τα δικά μας προιόντα δεν μπορούν ναανταγωνιστούν τις χαμηλές τιμές των Τούρκικων και μένουν στα δέντρα.

Βέβαια ο πρώην Υπουργόςεξέφρασε την μεγάλη του αγάπη για την περιοχή μετά και την επίσκεψη του στο Αίγιο αλλά οι ευθύνεςστο Υπουργείο εξακολουθούν να υπάρχουν αφού κανείς δεν θέλει να δώσει λύσεις σε μακροχρόνιεςπαθογένειες και ενώ το κόστος καλλιέργειας αυξάνεται με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ βλέπουμε και αύξηση τωνεισφορών στο ΕΛΓΑ!”

Για το Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος

ΟΓραμματέας: Κωνσταντίνος Γιάχος