Ανδρέας Κατσανιώτης: “Πογκρόμ πολιτικών διώξεων στα νοσοκομεία”

Σε πογκρόμ διώξεων κατά διευθυντικών στελεχών νοσοκομείων από τους διοικητές που έχει ορίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφέρεται ερώτηση 31 βουλευτών της ΝΔ που συνυπογράφει και ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, οι παράνομες αποφάσεις των διοικήσεων έχουν ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες του προσωπικού και των εκπροσώπων τους στα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, αλλά και το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Ο Τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνει διαρκώς καταγγελίες από εργαζόμενους στα νοσοκομεία, μέσα από τις οποίες διαφαίνεται ξεκάθαρα ένα κύμα αντικατάστασης ικανών διευθυντικών στελεχών αλλά και τομεαρχών και τμηματαρχών Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, που δεν στηρίζεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αλλά σε κομματικά-πολιτικά κριτήρια.

«Οι επικαλούμενοι λόγοι αντικατάστασης των στελεχών σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις νέες αυτές τοποθετήσεις, οι οποίες μοιάζουν να υποκινούνται από σκοπιμότητες, καθώς όλα τα νέα στελέχη ανήκουν στους πολιτικούς χώρους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» τονίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «σύμφωνα με το νόμο 4369/2016 και συγκεκριμένα το άρθρο 30 στις μεταβατικές διατάξεις, καθορίζεται σαφώς διαφορετικό νομικό πλαίσιο από αυτό βάση του οποίου ενεργούν οι διοικητές».

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες των παράνομων αποφάσεων θα αναζητηθούν. «Η Κυβέρνηση οφείλει να θυμηθεί τα όρια στη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας μέσω των διοικήσεων που όρισε στα Νοσοκομεία και να σταματήσει εδώ και τώρα τις απαράδεκτες ενέργειές της» αναφέρουν, ζητώντας από τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την ανάκληση των παρανόμων αποφάσεων αντικατάστασης στελεχών.