Ανδρέας Κατσανιώτης: «Είστε το τελευταίο κομμάτι του παλιού κ. Υπουργέ!»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έφερε στην Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στη συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης ο βουλευτής απευθυνόμενος στην αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό, κ. Αναγνωστοπούλου επεσήμανε τη χρησιμότητα, τα οφέλη, τα κέρδη και την προσφορά του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, αλλά και την θερμή αποδοχή του από την ελληνική κοινωνία. Έπειτα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις συμβάσεις εργασίας 200 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, των οποίων η μισθοδοσία καλυπτόταν μέσω ΕΣΠΑ. Όπως, τόνισε ο βουλευτής τα προγράμματα ΕΣΠΑ που κάλυπταν τη μισθοδοσία λήγουν και οι θέσεις εργασίας κινδυνεύουν, αν δεν βρεθεί λύση. Ο κ. Κατσανιώτης ρώτησε την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό τι θα γίνει με αυτούς τους υπαλλήλους, πώς το Υπουργείο σκέφτεται να δώσει λύση στο μεγάλο διοικητικό πρόβλημα που φαίνεται να δημιουργείται, όπως και ποιοι είναι οι στόχοι και οι σχεδιασμοί για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ο βουλευτής στη δευτερολογία του άσκησε σφοδρή κριτική στην Αναπληρώτρια Υπουργό, κατηγορώντας την ότι ενώ το Υπουργείο διοικεί, η Υπουργός ρίχνει τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, την οποία αλλάξανε δυο ημέρες πριν τις εκλογές αφήνοντας, μάλιστα αιχμές ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν ήταν αρεστή. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η προηγούμενη διοίκηση άφησε κέρδη στο Πανεπιστήμιο, ενώ επεσήμανε στην Υπουργό ότι είναι Κυβέρνηση από τον Ιανουάριο και θα πρέπει να αναφέρει τα πεπραγμένα τους και όχι να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών, μεταθέτοντας αλλού τις ευθύνες τους.

Κλείνοντας, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να μας πείτε είναι ποιος είναι ο στόχος -όχι το οργανόγραμμα- πώς θέλετε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, πώς το θέλει το Υπουργείο. Η υποχρέωσή σας μέχρι τότε είναι να λειτουργεί το Ίδρυμα. Έχετε δείξει μέχρι τώρα ότι αντιλαμβάνεστε το κράτος ως λάφυρο. Αυτό που κάνετε δείχνει ότι δεν είστε το νέο. Είστε το τελευταίο κεφάλαιο του παλιού, γιατί χρησιμοποιείτε ακριβώς τις ίδιες λογικές που κατηγορούσατε. Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι οι υπάλληλοι που θα προσλάβετε θα προσληφθούν με αξιοκρατικά κριτήρια, όπως δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε μία διοικούσα που διορίστηκε δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.»