Αναφορά Αναγνωστοπούλου – Μάρκου προς τον Υπουργό Υγείας για την οριακή κατάσταση του Νοσοκομείου Αιγίου

Οι βουλευτές Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου καταθέτουν ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας προς τον Υπουργό Υγείας, την Αν. Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον Διοικητή ΓΝ Αιγίου και αφορά την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

Στην εν λόγω επιστολή επισημαίνεται  μεταξύ άλλων το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης και συνολικής υποβάθμισης του Νοσοκομείου, αφού καθίσταται πλέον σαφές, ότι το υπάρχον προσωπικό δεν είναι δυνατό να καλύψει επαρκώς όλες τις απαραίτητες ανάγκες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία έως και έκθεση των ασθενών σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα: «Είναι προφανές πλέον ότι αν δεν παρθούν μέτρα με μόνιμο χαρακτήρα, ενταγμένα σε ένα συνολικό μακροπρόθεσμο σχέδιο ενίσχυσης, η μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας με λίγες δευτεροβάθμιες λειτουργίες είναι δεδομένη».

Η Ε.Ι.Ν.Α. εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των γιατρών και εργαζομένων στο ΓΝ Αιγίου, καθώς και όλης της τοπικής Αιγιάλειας, κρούει για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας, τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του ΓΝ Αιγίου και καταθέτει μέσω της επιστολής τους μία σειρά από κομβικής σημασίας αιτήματα που το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να λάβει υπόψη του και να ενεργήσει άμεσα προς ικανοποίησή τους, καθώς η κατάσταση πια στο ΓΝ Αιγίου κρίνεται οριακή.

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Επιστολής, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 

Αθήνα, 7.12.2021

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Μάρκου Κώστας

 

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

E.I.N.A.: «Οριακή η κατάσταση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου»

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Επιστολής, για την