Αναστέλλουν την κατάληψή τους οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αιγίου

Φωτό αρχείου

Αναστέλλουν την κατάληψη τους οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αιγίου, μετά από τις δεσμεύσεις των αρμοδίων ότι το αίτημά τους θα υλοποιηθεί. Η χθεσινή κατάληψη ήταν ο μοναδικός τρόπος να καταδείξουν εκ νέου το σοβαρό θέμα προσβασιμότητας στο σχολικό χώρο επί της οδού Κλεισούρας, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν όλοι. Ένα αίτημα που χρονίζει εδώ και πολλά χρόνια και απ’ ό,τι φαίνεται μετά τις επαφές των μαθητών με αρμοδίους του Δήμου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

 

Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

  • “Κατόπιν δέσμευσης του Αντιδήμαρχου Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χριστόπουλου στο νομικό σύμβουλο του Δήμου και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, ότι θα προβούν άμεσα σε ενέργειες ασφαλτόστρωσης μετά την ανάδειξη του θέματος με την κατάληψή μας, αναστέλλουμε την κατάληψη, αναμένοντας την υλοποίηση της δέσμευσης του Δήμου διά του αρμοδίου Αντιδημάρχου. Καλούμε και τη ΔΕΥΑ να καλύψει και τα φρεάτια που βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου και να καθαρίσει. Αναμένουμε την τήρηση των υποσχέσεων”.

Οι μαθητές μαζί με τον Πρόεδρο της ΄Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφθηκαν χθες και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Γιώργο Ντίνου, όπου του εξέθεσαν τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν ιδίως τις βροχερές μέρες για να φτάσουν στο σχολείο τους.

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου