Ανακοίνωση των παρατάξεων “Αιγιάλεια Αύριο” και “Ποιοτική Αιγιάλεια” για τον προϋπολογισμό του Δήμου

 

Με αφορμή την έγκριση του Προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας οι δημοτικές παρατάξεις  «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» , και ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ προέβησαν στην εξής δήλωση:

 

Μένοντας σταθερά προσηλωμένοι στο όραμά μας, ένα όραμα απολύτως ταυτισμένο με το όφελος του Δήμου μας και των συνδημοτών μας, ψηφίσαμε «Λευκό» στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, δίνοντας «Διέξοδο» στην έγκριση του Προϋπολογισμού 2023 και «ανάσα» στη λειτουργία του Δήμου.

 

Το πράξαμε, βέβαια, με δεδομένο ότι ο Δήμαρχος κ. Δ. Καλογερόπουλος, αποδεχόμενος την δίκαιη και αδιαπραγμάτευτη απαίτησή μας και τις συνεχείς υποδείξεις και προτροπές που με υπευθυνότητα κάναμε, επιτέλους υπαναχώρησε από την επί σειρά πολλών μηνών επιμονή και εμμονή του να μην προβαίνει σε αποδεσμεύσεις «κωδικών» και «απευθείας αναθέσεων».

 

Η αλλαγή της στάσης του, όμως, άρα και η επί του πρακτέου αποδοχή των όσων όλους αυτούς τους μήνες «δικαίως ζητούσαμε », ότι δηλαδή επιβαλλόταν να γίνουν οι επίμαχες αποδεσμεύσεις «κωδικών» και «απευθείας αναθέσεων», επέτρεψε να ακολουθήσουμε από την πλευρά μας τον «δρόμο» της ψήφου Ανοχής, σε ένδειξη καλής θέλησης και προτάσσοντας πάνω απ’ όλα το κοινό καλό του τόπου μας.

Είναι προφανές, πάντως, ότι εγείρει ερωτηματικά το… γιατί τόσους μήνες ο κ. Καλογερόπουλος καθυστερούσε, εμμένοντας σε έναν ατέρμονο τακτικισμό. Επέμεινε στην άρνηση, όταν,  όπως περίτρανα αποδείχθηκε πλέον, μπορούσε εξ αρχής να συμπαραταχθεί με την ορθή απαίτηση της Αντιπολίτευσης και να μην θέσει εν κινδύνω την λειτουργία του Δήμου μας.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει «ζωντανή» η ελπίδα μας τόσο ο Δήμαρχος Αιγιάλειας όσο και σύσσωμη η παράταξή του, να παραμείνουν στην οδό της κοινής λογικής και του κοινού συμφέροντος των πολιτών, αφήνοντας κατά μέρος τις τακτικές που διχάζουν την πόλη μας και λειτουργούν ως τροχοπέδη στα όσα έχει ανάγκη η Αιγιάλεια. Το ελπίζουμε, αν και δεν τρέφουμε αυταπάτες. Με άλλα λόγια, δεν είμαστε αισιόδοξοι, κρίνοντας από την τακτική και στάση του κ. Καλογερόπουλου καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, αλλά και τα θλιβερά αποτελέσματα στη διαχείριση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων.

Για τον λόγο αυτό παραμένουμε στην «πρώτη γραμμή» της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει, για μια Αιγιάλεια της νέας εποχής και της ανάπτυξης. Για έναν Δήμο που θα αναδεικνύει, θα στηρίζει και θα υπηρετεί την τοπική κοινωνία. Για την Αιγιάλεια έτσι όπως αξίζει να είναι, με τα «μικρά» και τα «μεγάλα» έργα που δικαιούται και που θα την τοποθετήσουν σε θέση αντάξια της ιστορίας της.

 

Για τις δημοτικές παρατάξεις ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

οι επικεφαλής Χρήστος Γούτος και Βασιλική Ψυχράμη