Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου για την αποζημίωση των σταφιδοπαραγωγών

Η κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης Κορινθιακής σταφίδας μπορεί να μας προφυλάξει από νευροεκφυλιστικές παθήσεις και πιο συγκεκριμένα από τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη νόσο Πάρκινσον, έχει ισχυρή καρδιοπροστατευτική δράση , πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες και είναι τροφή πλουσιότατη σε κάλιο

Σε ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Μελών Αιγίου αναφορικά με την αποζημίωση των σταφιδοπαραγωγών επισημαίνει:

«Μετά από έναν χρόνο αγώνα των σταφιδοπαραγωγών η κοροϊδία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζεται.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσαν θριαμβολογώντας πως υπέγραψαν μέτρο στήριξης που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας, προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Με περισσό θράσος τονίζουν πως έτσι «δίνεται λύση» σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας.

Και αυτή η «τεράστια» αποζημίωση, δίνεται τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις με εκτόξευση των τιμών σε ενέργεια, τρόφιμα, καύσιμα, λιπάσματα που έχει κυριολεκτικά γονατίσει τους πολίτες.

Για τους αγρότες το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η απορρόφηση του αποθέματος της κορινθιακής σταφίδας και σε λίγο καιρό θα έρθει η νέα σοδιά.

Αυτή λοιπόν την κοροϊδία, η κυβέρνηση την βαφτίζει «ενίσχυση» του πρωτογενούς τομέα και δηλώνει ότι αντιμετωπίζει έτσι υπαρκτά προβλήματα με «στοχευμένες λύσεις».

Στοχευμένη λύση θα ήταν η αποζημίωση να δίνεται ανά κιλό σταφίδας και να αποπληρωθεί όλο το ποσό της σοδιάς του 2021.

Η ενίσχυση που δίνεται στους αγρότες αντιστοιχεί περίπου στα 0,15 λεπτά του ευρώ ανά κιλό και είναι «κοροϊδία» γιατί με αυτό το ποσόν δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Όχι άλλον εμπαιγμό, ενισχύστε ΤΩΡΑ  πραγματικά τους σταφιδοπαραγωγούς.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΙΓΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑο»