Αναβολή της δίκης Παναγόπουλου στο Εφετείο Πατρών για το ΧΥΤΑ Αιγείρας

Αναβλήθηκε λόγω λήξης ωραρίου η δίκη του πρώην δημάρχου Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλου, που είχε προγραμματιστεί ενώπιον του Εφετείου Πατρών. (Ήταν στον αριθμό 28 του πινακίου και εκδικάστηκαν μέχρι τον αριθμό 20.) Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν σκοπούμενο δόλο και κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος με δόλο, με συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Η αρχική ποινή που ομόφωνα του επεβλήθη από το δικαστήριο ήταν 17 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή, αλλά με δικαίωμα έφεσης. Η νέα ημερομηνία ορίστηκε για ένα χρόνο μετά στις 24 Οκτωβρίου 2023.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας και επισημαίνει: “Φυσικά και ο κατηγορούμενος Παναγόπουλος δεν παραβρίσκονταν στο δικαστήριο όπως φυσικά η δικηγόρος μας Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε από την Αθήνα και επέστρεψε αυθημερόν εκεί. Από το 2018 που επεβλήθη η ποινή –  φυλάκιση 17 μηνών  χωρίς αναστολή για σκοπούμενο δόλο και κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος με δόλο, με συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος – αν θα εκδικαστεί και τότε, θα έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από 6 χρόνια. Όπως όμως έδειξε η χθεσινή παρουσία των συμπολιτών μας στην αίθουσα του εφετείου, αν η πλευρά του Παναγόπουλου ελπίζει στην χρονική απόσταση για ευνοϊκότερη μεταχείριση, πρέπει να το ξεχάσει.

Θα είμαστε εκεί, όσα χρόνια και να περάσουν για να αποδοθεί τελικά η τιμωρία σε έναν καταχραστή της εξουσίας που η κοινωνία του εμπιστεύθηκε”.