Αμβρόσιος: «Πολεμώ αυτούς που πολεμούν την Πίστη και την Πατρίδα μας»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρώην Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αµβρόσιος προκειµένου να παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο µε τίτλο: «Ένας Ιεράρχης του Χριστού µαχόµενος υπέρ Βωµών και Εστιών, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Ο Σεβασµιώτατος κ. Αµβρόσιος πριν την παρουσίαση αναφέρθηκε στον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυµο λέγοντας:

– «Με χαροποίησε ιδιαίτερα η εκλογή του Ιερώνυµου και µάλιστα µε τις συντριπτικές ψήφους των 74 από τους 78 ιεράρχες. Αυτό σηµαίνει ότι είναι πολύ αγαπητός, αλλά και ενωτικός προς τον Κλήρο και το Λαό».

«ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ»

Για το νέο και τελευταίο του βιβλίο ο Σεβασµιώτατος τόνισε:

– «Είναι ένα βιβλίο, που ήταν έτοιµο, ένα µήνα περίπου πριν την εκλογή του νέου Επισκόπου, αλλά δεν ήθελα να το κυκλοφορήσω ακόµα, καθώς θα προκαλέσει αρκετές αναταράξεις. Θα προσέξετε στο εξώφυλλο τον Υπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη να απωθεί το Ιερό Ευάγγελιο, όταν του το έδωσαν να το προσκυνήσει. Αυτό έγινε στα Καλάβρυτα στις 13 ∆εκεµβρίου 2017. Το συγκεκριµένο Ευαγγέλιο είναι το µοναδικό που σώθηκε από το Ολοκαύτωµα των Καλαβρύτων.

Το βιβλίο αυτό είναι το «Κύκνειο ΄Ασµα» µου και περιλαµβάνει ό,τι κατά καιρούς έχω δηµοσιεύσει στο προσωπικό µου ιστολόγιο, αναφορικά µε όσους πολεµούν την Πίστη και την Πατρίδα. Όποιος πολεµά την Πίστη και την Πατρίδα µας, είναι εχθρός µου, απ’ όπου κι αν προέρχεται. ∆εν έχω πολιτική τοποθέτηση. Είµαι Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος».

Στο προλογικό του σηµείωµα ο Σεβασµιώτατος, αφού τονίζει πως «τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος, αφού απέβαλε από την καρδιά του την ευλάβεια προς τον Θεό, έχει καταστεί επικίνδυνος για τον συνάνθρωπό του, κάτι που έχει ως αποτέλεσµα η κοινωνία µας να µεταβάλλεται συνεχώς προς το χειρότερο», προσθέτει πως «αυτήν την χωρίς Θεό κοινωνία επιχείρησε να επεκτείνει ο µέχρι πρότινος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ, µε νοµοθετήµατα, όπως η νοµιµοποίηση των γάµων των οµοφυλοφίλων, η κατάργηση του µαθήµατος των Θρησκευτικών και του εκκλησιασµού των µαθητών, η τροποποίηση του άρθρου 3 του Συντάγµατος µε σκοπό την θεσµοθέτηση του ουδετερόθρησκου Κράτους, η τροποποίηση της Ποινικής Νοµοθεσίας κλπ».

Έχοντας, λοιπόν, αυτό ως ερέθισµα, ο Σεβασµιώτατος, πάντα αγωνιζόµενος υπέρ Βωµών και Εστιών, εξηγεί πως στο συγκεκριµένο βιβλίο αναδηµοσιεύονται όλα τα από 1ης Ιανουαρίου έως και της 1ης Ιουλίου 2019 καταχωρηθέντα στο προσωπικό του blog (mkka.blogspot.com) µαχητικά άρθρα του εναντίον των παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον «των αθέων και µάγων», όπως τους χαρακτηρίζει, οι οποίοι κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 2005 µέχρι την 7η του περασµένου Ιουλίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΗΤΗ

Ο Σεβασµιώτατος στη συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς από δηµοσιογράφους, αναφέρθηκε και στις εργασίες του Ιερού Προσκυνήµατος Παναγίας Τρυπητής:

– «Υπήρξε µια καθυστέρηση λόγω των εκλογών που προηγήθηκαν. Γνωρίζω όµως ότι σήµερα που µιλάµε, έχουν γίνει οι απαραίτητες υπογραφές των συµβάσεων µεταξύ Περιφέρειας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων η οποία έχει αναλάβει το έργο και έχει πάρει και τη χρηµατοδότηση και αυτή τη στιγµή, περιµένουµε την έγκριση από την Ιταλία, µιας και όλες αυτές οι εργασίες θα γίνουν µέσω του προγράµµατος  INTERREG. Πιστεύω ότι πολύ σύντοµα θα ξεκινήσουν οι εργασίες µιας και υπάρχει συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα για την περαίωσή τους.

Γνωρίζω ότι αρκετός κόσµος παραπονέθηκε που µεταφέραµε νωρίς την εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωµένης, όµως αυτές τις οδηγίες µάς έδωσαν τότε, ότι δηλαδή θα ξεκινήσουν άµεσα οι εργασίες και έπρεπε η εικόνα να µεταφερθεί».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙ∆ΗΣ

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 24/10/2019