Αμβρόσιος: Η Ελλάδα καίγεται και η Εκκλησία απουσιάζει! Δεν τελεί ούτε μια λιτανεία, ούτε ένα… “Κύριε Ελέησον”!

No 18 – ΚΥΡΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΨΑΛΛΕΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ….. «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ»!!!!!

ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ Νο 18

Ποιό μάτι μας εβάσκανε, αγαπητοί μου Χριστιανοί;

Επί δύο περίπου εβδομάδες ολόκληρη η Ελλάδα  ΚΑΙΓΕΤΑΙκαι ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ!  Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν αναστατωθεί! 20.000 άνθρωποι εκεί κάτω στη Ρόδο απομακρύνθηκαν βιαίως  από τα σπίτια τους, από τα ξενοδοχεία, από το …κονάκι τους! Μεταφέρθηκαν σε καταυλισμούς της προσφυγιάς! Το ίδιο έγινε και στην Νέα Αγχίαλο, εκεί ψηλά στον Βόλο!!! Οι κάτοικοι άρον-άρον ξεσπιτώθηκαν! Μεταξύ των άλλων αντιμετώπισαν και τον κίνδυνο από τίς εκρήξεις  των πυρομαχικών της αποθήκης πολεμικού υλικού του Ελληνικού Στρατού! Και εν τω μεταξύ δύο χειριστές αεροσκάφους, οι αείμνηστοι  Χρήστος Μουλάς    και  Περικλής Στεφανίδης, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων! Θυσίασαν τη ζωή τους! Θύματα της μεγάλης δοκιμασίας, την οποίαν υφίσταται ο τόπος μας!  ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ!

Η καταστροφή, λοιπόν, είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ και -δυστυχώς- συνεχίζεται!   Τα παλαιότερα χρόνια, όταν η ευλάβεια κυριαρχούσε στην Ελληνική Κοινωνία και η ευσέβεια προς τον Μόνον Αληθινόν Θεόν βασίλευε στις καρδιές  μας, ΟΛΟΙ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΟΙ, όλοι μαζί με Ηγέτες τους Εκκλησιαστικούς μας  Πατέρες  τρέχαμε στην Εκκλησία, γονατίζαμεμπροστά στις Εικόνες και μετά δακρύων εκλιπαρούσαμε τον Σωτήρα Χριστό και τους Αγίους  της Πίστεώς μας να μας σώσουν! Το «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ» ήταν η κραυγή αγωνίας της ψυχής μας! Παρακλήσεις, Αγρυπνίες, Λιτανείες, Ολονυκτίες, επί πλέον δε η Νηστεία και η Εξομολόγησις, ήσαν η συνταγή για τη λύτρωσή μας από την οργή του Θεού!  Και ο Πανάγαθος Θεός έκανε το ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ!  Με παρέμβαση του Ουρανού η δοκιμασία, π.χ. η πυρκαϊά ή οι πλημμύρες, ξαφνικά σταματούσαν! Ο κίνδυνος παρήρχετο! Το θαύμα ήταν η μεγάλη εμπειρία της ψυχής μας!

«Τω καιρώ εκεέινω» χιονίζει και όμως η Λιτανεία γίνεται!

Σήμερα, δυστυχώς, η Μητέρα Εκκλησία ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ! Αγνοεί ή και παραβλέπει την συντελούμενη καταστροφή! Είναι κλεισμένη στο …..«καβούκι» Της!!! Ούτε Λιτανείες με τις ιερές Εικόνες των Αγίων μας, ούτε Παρακλήσεις προς την Παναγία μας, ούτε Αγρυπνίες, ούτε….ούτε ….ούτε!  ΟΥΤΕ ΕΝΑ «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ», δεν ακούσθηκε! Αντιθέτως, η φωνή των Πολιτικών Παραγόντων ακούγεται συνεχώς! «Δώσαμε μάχη με 667 πυρκαγιές», είπε ένας εκ των κ.κ. Υπουργών, «τονίζοντας, ότι τις ημέρες αυτές εκδηλώθηκαν 667 πυρκαγιές, δηλαδή πάνω από 60 πυρκαγιές την ημέρα, σχεδόν σε όλη τη Χώρα! (βλ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 29.07.2023, σελ. 24).

Αυτή, λοιπόν, η κατάστασις διεγείρει την συνείδησίν μας και μας εξαναγκάζει για μια ακόμη φορά να διακόψουμε την σιωπήν μας και να υψώσουμε φωνήν διαμαρτυρίας! Να πάρουμε δηλ. το  όπλο μας και να ρίψουμε και πάλι μερικές βολές στον αέρα, μήπως και ξυπνήσουν οι συνειδήσεις τόσον του Ιερατείου, όσον και του Ελληνικού Λαού!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ

Α Π Ο Μ Α Κ Ρ Υ Ν Ε Τ Α Ι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!  

Έως χθες, λοιπόν, σε κάθε δυσκολία το καταφύγιό μας ήταν η Εκκλησία! Και ο Πανάγαθος Θεός, ως Στοργικός Πατέρας, η Υπεραγία Θεοτόκος, ως Μεσίτρια, οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, ως Προστάτες,  άπλωναν την πατρική ή μητρική Τους αγκαλιά και έκαναν συνεχώς ΘΑΥΜΑΤΑ! Δόξα τω Θεώ!  Τέτοια δείγματα -σπάνια βέβαια- έχουμε και σήμερα! Ένα από αυτά τα τελευταία θαύματα είναι η σωτηρία της Γυναικείας Ιεράς Μονής της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, εκεί στην Μάνδρα της Ελευσίνος,  όπου ολόγυρα όλα καταστράφησαν από τη φωτιά, αλλά η Μονή έμεινε ΑΘΙΚΤΗ! 

Η Ιερά Μονή προ της πυρκαϊάς.

To ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει ενώπιόν μας, είναι: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτοφανή τραγικά φαινόμενα και γεγονότα Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ και όχι μόνον στην Ελλάδα;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό μας δίδει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο Οποίος μας προειδοποιεί, ότι αιτία των κακών είναι η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Η οργή του Θεού διά την αποστασίαν μας από την αγκαλιά Του εκδηλώνεται με φυσικές καταστροφές!

 

«Ὅταν δέ ἀκούσητε πολέμους καί ἀκαταστασίας, μή πτοηθῆτε· δεῖ γάρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ’ οὐκ εὐθέως τό τέλος. Τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους καί λιμοί καί λοιμοί ἔσονται, φόβητρά τε καί σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται». (Λουκ. κα’, 9-11)

Ιδού και  ένα δείγμα: Η καταστροφή στη Ρόδο!

Πηγή: Εφημερίδα POLITICAL.gr, press@political.gr, 29-30 Ιουλίου 2023

 

Ένα εισέτι δείγμα της οργής του Θεού: Κεραυνός κατέστρεψε Ναόν των Προτεσταντῶν στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ, επειδή είχε συμμετάσχει σε εορτασμούς των ομοφυλοφίλων!

Και ακόμη ένα δείγμα της οργής του Θεού:

Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια καύσωνας στην Ελλάδα – Το ρεκόρ στα Πατήσια.

Ο καύσωνας που σάρωσε την Ελλάδα τις τελευταίες 15 ημέρες, είναι και ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στη χώρα. Το ρεκόρ που σημειώθηκε στα Πατήσια.

Ο καύσωνας ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου με την πρώτη φάση του να ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου. Αμέσως μετά ακολούθησε η δεύτερη και ισχυρότερη με διάρκεια πέντε ημερών από τις 18 έως και τις 23 Ιουλίου, η οποία ήταν και η θερμότερη μέρα (35 σταθμοί ξεπέρασαν το όριο του καύσωνα (μέγιστη θερμοκρασία άνω των 37 °C) και 180 σταθμοί τους 40 °C).

Σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς εκείνη τη μέρα. Να σημειωθεί πως η θερμοκρασία των 46,4 °C στο Γύθειο στις 23 Ιουλίου 2023 είναι η τέταρτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα. Η τρίτη και τελευταία φάση διήρκησε από τις 23 μέχρι και τις 26 Ιουλίου.

Σε όλες τις γεωγραφικές ενότητες της χώρας, με εξαίρεση τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, σημειώθηκαν απόλυτα ρεκόρ μεγίστων θερμοκρασιών των τελευταίων 15 ετών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι κάτοικοι στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Πατήσια, βίωσαν θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών για 307 ώρες κατά το διάστημα από 12 έως 26/07.

Στην ίδια περίοδο οι κάτοικοι της Λάρισας 230 ώρες, της Σπάρτης 186 ώρες, ενώ στα Ιωάννινα (περιοχή Ανατολής) και στην Κοζάνη 164 και 145 ώρες, αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.reader.gr/ellada/o-megalyteros-se-diarkeia-kaysonas-stin-ellada-rekor-sta-patisia/526337

Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 28 Ιουλίου 2023, σελ. 1η

Και η τοπική μας Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σελ. 1η

 Καί ΤΑ ΝΕΑ:

Και μια ακόμη τραγική είδησις:

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!

Όταν ο άνθρωπος ξαναγυρίζει στην αγκαλιά του Θεού, όταν δακρύζει για τις αμαρτίες του, όταν εκδηλώνει την μεταμέλειάν του καί την μετάνοιάν του, όταν δηλ. ζητάμε και πάλι το έλεος του Θεού, τότε ο Φιλεύσπλαχνος και Φιλόστοργος  Πατέρας μας απλώνει καί πάλι την ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ, μας αγκαλιάζει και μας προστατεύει. Τότε ζούμε αυτό, που λέγεται ΘΑΥΜΑ! Δηλ. με την εντολήν του Θεού ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ και προστατεύεται η ζωή μας!

Ιδού μία εισέτι απόδειξις. Δεν κάηκε η Ιερά Μονή της Παναγίας Υψενής εκεί κάτω στη Ρόδο!

 

 Ένα ακόμη θαύμα! Οι φλόγες δεν άγγιξαν  εξωκκλήσια μέσα στο δάσος!

No 18 – ΚΥΡΕ ΕΛΕΗΣΟΝΌλα αυτά, λοιπόν, είναι μηνύματα του Σωτῆρος Χριστού, ο Οποίος μᾶς καλεί να ελευθερωθούμε από την τυρανεία του Διαβόλου και να  επιστρέψου-με και πάλι στην πατρική Του αγκαλιά! Εκεί η Μητέρα Εκκλησία μας προσ-καλεί να προσευχηθούμε μεταξύ άλλων και με τά εξής λόγια:

  • «Ελέησον ημάς ο Θεός κατά το μέγα έλεος Σου, δεόμεθα Σου, επάκουσον και ελέησον.
  • Έτι δεόμεθα υπέρ των ευσεβών και ορθοδόξων Χριστιανών.
  • Έτι δεόμεθα υπέρ του Πατρός και Αρχιεπισκόπου ημών, (δεινός) και πάσης της εν Χριστώ ημών αδελφότητος.
  • Έτι δεόμεθα υπέρ ελέους, ζωής, ειρήνης, υγείας, σωτηρίας, επισκέψεως, συγχωρήσεως και αφέσεως των αμαρτιών των δούλων του Θεού, [ονόματα] και πάντων των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών, των κατοικούντων και παρεπιδημούντων εν τη κώμη ταύτη, των ενοριτών, επιτρόπων, συνδρομητών και αφιερωτών του αγίου ναού τούτου.
  • Έτι δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθήναι την αγίαν Εκκλησίαν και την κώμην ταύ­την, την νήσον ταύτην, και πάσαν πόλιν και Χώραν, από λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυ­λίου πολέμου και αιφνιδίου θανάτου, υπέρ του ίλεων, ευμενή και ευδιάλλακτον γενέσθαι τον αγαθόν και φιλάνθρωπον Θεόν ημών, του αποστρέψαι και διασκεδάσαι πάσαν οργήν και νόσον την καθ’ ημών κινουμένην και ρύσασθαι ημάς εκ της επικειμένης  δικαίας αυτού απειλής, και ελεήσαι ημάς.
  • Έτι δεόμεθα και υπέρ του εισακούσαι Κύριον τον Θεόν ημών φωνής της δεήσεως ημών των αμαρτωλών, και ελεήσαι ημάς.

Επάκουσον ημών, ο Θεός ο Σωτήρ ημών, η ελπίς πάντων των περάτων της γης και των εν θαλάσση μακράν και ίλεως, ί­λεως γενού ημίν Δέσποτα, επί ταίς αμαρτίαις ημών, και ελέησον ημάς».

Ὀταν, λοιπόν, πλησιάζουμε τόν Πανοικτίρμονα Θεόν καί Τον παρακαλούμε με τα λόγια αυτά, τότε η Πατρική Του Αγάπη εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΙΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΝ ΦΩΤΙΑΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑΝ κλπ.

Το ερώτημα όμως είναι: Ποιός θα μας καλέσει στην ΠΡΟΣΕΥΧΗ; Στην ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ; Στην ΑΓΡΥΠΝΙΑ; Στην ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΙΑ;

Ποιος άλλος ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,  δηλ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ;

Αυτό, λοιπόν, είναι το πρόβλημα των ημερών μας! Η Εκκλη-σιαστική Ηγεσία καί μάλιστα Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με την ευκαιρία της απειλής του Κορωνοϊού κατά το ἔτος 2020,

Α) Έβγαλε έξω από τους Ναούς  τους πιστούς, για να μη …μολυνθούν!

Β) Έδωσε εντολήν να υποστούμε το ….θανατηφόρο, όπως τελικά αποδείχθηκε, ΕΜΒΟΛΙΟ κατά του Κορωνοϊού,

Γ) Έδωσε  εντολήν  να φορέσουμε την καταραμένη μάσκα….

Δ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!  Μετέθεσε τήν ώραν της ΤΕΛΕΤΗΣ  της Αναστάσεως (Πάσχα 2020) από της 12ης  τα μεσάνυκτα ……δύο ώρες ενωρίτερα!

Ιδού, λοιπόν,  μερικές  αποδείξεις!

1ον) Οι πιστοί έξω από τον Οίκο του Θεού!

Ο Μητροπολιτικός Ναός τῶν Άθηνῶν καί ο Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Τριάδος Πειραιῶς.

Πηγἠ: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1154490/theofaneia-adeies-oi-ekklisies-synostismos-sta-proaylia-gia-ton-agiasmo

2ον) Κορωνοϊός:

Πιστοί έξω από ναούς για να προσκυνήσουν

 τον επιτάφιο

Ημέρα πένθους είναι για όλη την Χριστιανοσύνη η Μεγάλη Παρασκευή με την αποκαθήλωση και την ταφή του Ιησού Χριστού

Ωστόσο, η φετεινή είναι πολύ διαφορετική από αυτές των άλλων ετών, λόγω της επέλασης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό και οι εντολές του Μητροπολίτη ………. προς όλους τους ιερείς να τηρηθούν τα μέτρα στο ακέραιο και οι πόρτες των εκκλησιών να είναι κλειστές.

3ον) Ιερέας διακόπτει τη λειτουργία γιατί πιστοί δεν φορούν μάσκα !.12.20 17:21

Κατά των αρνητών μάσκας ο ιερέας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου …….. Καλαμάτας, διέκοψε την Χριστουγεννιάτικη λειτουργία και σε αυστηρό ύφος ζήτησε από τους πιστούς, που δεν φορούσαν μάσκα, να βγουν έξω από το ναό ή αν ήθελαν να παραμείνουν, να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

Απαντώντας σε κάποιους πιστούς που αντέδρασαν, ο ιερέας υπήρξε ξεκάθαρος: «Δε θα ανοίξουμε διάλογο… όσοι δε φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω, σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία».

Ο διάλογος μεταξύ των πιστών και του ιερέα συνεχίστηκε με τον δεύτερο να μην αφήνει κανένα περιθώριο για μη τήρηση των μέτρων. «Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας, όχι εδώ. Εδώ θα είστε υπάκουοι και σεβαστικοί. Κουμάντο και αντιρρησία στο σπίτι σας όχι εδώ μέσα», είπε ο ιερέας.

(βλ. https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/274718_iereas-diakoptei-ti-leitoyrgia-giati-pistoi-den-foroyn-maska-…)

4ον) Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με …μάσκα!

Και όχι μόνον!…..

Πηγή: https://www.exapsalmos.gr/%EF%BB%BFo-oikoumenikos-patriarchis-kai-i-maska/

 

5ον) Αλλά και η Κυβέρνησις Κυριάκου Μητσοτάκη γκρεμίζει τις ιερές Εικόνες!!!

 Και κάτι ακόμη!

Η αφωρισμένη Κα Νίκη Κεραμέως ως Υπουργός της Παιδείας:

Α) Έδωσε άδεια για να γίνουν τρία Τζαμιά στη Ρόδο!

Β) Επιχορήγησε μέ το αστρονομικό ποσόν των 987.400.000 € την Διοικούσα Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους των Αθηνῶν,

Γ) Έδωσε ἀδεια για την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην Ξάνθη, και

Δ) Προσλαμβάνει και διορίζει 120 Ιεροδιδασκάλους, για να διδάσκουν το Κοράνιο στη Θράκη!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!!!

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ …..ΔΙΩΚΕΤΑΙ, ΤΟ ΙΣΛΑΜ…ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ!!!!

 

6ον) ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΙΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΜΑΣ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΤΕΝΙΣΟΥΜΕ

 ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ!

Όταν ο άνθρωπος  αποκτά μια κτηνώδη συμπεριφορά, τότε ο Μεγαλοδύναμος Θεός αλλάζει τον χαρακτήρα των κτηνών και τους δίδει ανθρώπινα συναισθήματα στην καθημερινή συμπεριφορά τους!

Ένα καταπληκτικό παράδειγμα είναι η συμπεριφορά μιᾶς σκυλί-τσας!

Μία άστοργη Μητέρα εγέννησε ένα παιδάκι της, προφανώς καρπό μιᾶς αμαρτωλής σεξουαλικής σχέσεως και συμπεριφορᾶς, και ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΤΟΡΓΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟΝ ΒΡΕΦΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ!!!!! ΕΚΕΙ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝ-ΝΗΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΕΚΛΑΙΓΕ!!!!

Ο Πανοικτίρμων Θεός, σπλαχνισθείς διά το πλάσμα Του, ωδήγησε τα βήματα μιᾶς σκυλίτσας στον κάδο των απορριμάτων! Η σκυλίτσα, λοιπόν, άκουσε το κλάμμα, έσκυψε στον κάδο των απορριμάτων, επήρε στο στόμα της με περισσή στοργή και προσοχή το νεογνόν καί στάθηκε στο δρόμο, ώστε κάποιος φιλάνθρωπος περαστικός να το παραλάβη καί να το σώση!

Δείτε στη συνέχεια στην παρατιθέμενη φωτογραφία!

  Στη συνέχεια ας δούμε και δυό-τρία ακόμη περιστα-τικά, πολύ διδακτικά! 

  • Ένα μικρό παιδάκι ταΐζει με στοργή κάποια πουλάκια!
  • Ένα πουλάκι έξω από το κλουβί του προσκυνάει τήν Εικόνα τοῦ Σωτῆρος ημών Ιησού Χριστού!
  • Δύο άλογα χαϊδεύουν στοργικά ένα μωρό ηλικίας ενός μόλις χρόνου!

 

«Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου Κύριε!»

Όταν εμείς, τα ΛΟΓΙΚΑ όντα, Σε περιφρονούμε, όταν Σε προδίδουμε καί όταν Σε απαρνούμεθα, τότε η ΑΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΣ αναπληρώνει το κενόν! «Το καναρίνι, έξω από το κλουβί του…. δεν πετάει….αλλά φιλά την εικόνα του Ιησού Χριστού και Δημιουργού του….»

Ένα άλλο παιδάκι -με περισσή ευλάβεια- προσκυνάει καί προσεύχεται γονατιστό μπροστά στο Εικονοστάσι της κατοι-κίας του!

Και, τέλος, ένα καταπληκτικό παράδειγμα ευλαβείας μᾶς δίδουν τα δύο αυτά κοριτσάκια, που προσεύχονται στην Υπεραγία Θεοτόκο!  Ας τα μιμηθούμε, λοιπόν! 

 Έπειτα από  όλα αυτά τα συγκινητικά παραδείγματα και εμείς μέσα από την καρδιά μας γοερώς κραυγάζουμε:

«ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ»!   Αμήν!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 Αγαπητοί μου Αδελφοί,

 Επισφραγίζοντας τις ανωτέρω ανήσυχες σκέψεις μου θα ήθελα να σᾶς υπενθμίσω τα λόγια του Αγ. Αποστόλου Παύλου προς τους Κολοσσαεῖς και να σας παρακαλέσω να τα καταγράψετε με ζωηρά γράμματα στην καρδιά σας! Οι θεομηνίες, οι πυρκαϊές, οι πλημμύρες, γενικώς οι  καταστροφές ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ! Μας καλεί, λοιπόν,  να εγκαταλείψουμε την ζωήν της αμαρτίας και να ενδυθούμε τον Σωτήρα Χριστόν, δηλ. να μεταμορφωθούμε και να γίνουμε Χριστοφόροι!

Ο Απόστολος Παύλος συμβουλεύει τους Κολοσσαεῖς με τά εξής σοφά λόγια:

«Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρεία, δι᾿ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας, ἐν οἷς καὶ ὑμεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς· νυνὶ δὲ ἀπόθεσθε καὶ ὑμεῖς τὰ πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματος ὑμῶν· μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυσάμενοι τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον σὺν ταῖς πράξεσιν αὐτοῦ καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν νέον τὸν ἀνακαινούμενον εἰς ἐπίγνωσιν κατ᾿ εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν».                                     (Κολ. 3, 5-10)

ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ:

Λοιπόν, νεκρώσατε τα μέλη σας, τα μέλη του παλαιού ανθρώπου, που ζητούν γηΐνας αμαρτωλάς απολαύσεις και ηδονάς· νεκρώσατε και διώξτε από τον εαυτόν σας την πορνείαν, την σαρκικήν ακαθαρσίαν, κάθε αμαρτωλόν πάθος, κάθε κακήν επιθυμίαν, που μολύνει τον άνθρωπον και τον ωθεί προς την κακήν πράξιν, και την πλεονεξίαν, η οποία είναι ειδωλολατρεία, που θεοποιεί και λατρεύει το χρήμα. Δια τα αμαρτήματα αυτά έρχεται και ξεσπάει η οργή του Θεού εναντίον των τέκνων της παρακοής, εναντίον αυτών που επιμένουν αμετανόητοι εις την κακίαν των. Εις τα αμαρτήματα αυτά και σεις είχατε περιπατήσει και παρασυρθή άλλοτε, τότε που εζούσατε μεταξύ αυτών. Τώρα όμως πετάξτε και σεις από πάνω σας όλα αυτά, ακόμη δε και την οργήν, τον θυμόν, την κακότητα και πονηρίαν, την υβρεολογίαν και την αισχρολογίαν από το στόμα σας. Μη λέτε ψέμματα ο ένας στον άλλον, αφού έχετε αποβάλει πλέον τον παλαιόν άνθρωπον μαζί με τας πονηράς αυτού πράξεις και έχετε ενδυθή τον νέον, ο οποίος συνεχώς ξανακαινουργώνεται, ώστε να προχωρή εις βαθυτέραν γνώσιν του Θεού και να γίνεται συνεχώς τελειοτέρα εικών του Χριστού, ο Οποίος τον έκτισεν.

«Όσοι, λοιπόν, εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε!»       Αμήν! Αμήν! Αμήν!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Καλάβρυτα, Δευτέρα 7η Αυγούστου 2023

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ

         Η Ελλάδα καίγεται! Η Ελλάδα χάνεται! Οι Έλληνες-θύματα της φωτιάς-ξεσπιτώνονται! ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥ! ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, πηγαίνει στην παραλία  και εκεί κάνει βουτιές στη θάλασσα και …..πετάει τις στενοχώριες του!

Μονολογεί:  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ! ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ  ΣΚΑΣΩ; ΟΧΙ, ΒΕΒΑΙΑ!

Πηγή: https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEA_enGR994GR994&sxsrf=

No 18 – ΚΥΡΕ ΕΛΕΗΣΟΝ