Αισιοδοξία για το εργοστάσιο της ΕΒΟ, από την επίσκεψη Αλκιβιάδη Στεφανή στο Αίγιο – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας

Επίσκεψη μεγάλης σημασίας για το μέλλον του εργοστασίου της ΕΒΟ, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης στο Αίγιο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, προαναγγέλλοντας πως στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η τοπική παραγωγική μονάδα θα βρίσκεται στην “καρδιά” του προγράμματος παραγωγής του νέου εθνικού τυφεκίου. Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο στο Δημαρχείο, ο κ. Στεφανής σημείωσε πως πεποίθηση του κυβερνητικού σχήματος είναι πως η εθνική άμυνα, εκτός από ισχυρό εργαλείο στα χέρια της διεθνούς διπλωματίας, είναι ένας τομέας που μπορεί να βοηθήσει στην τοπική και εθνική ανάπτυξη.

«Η επίσκεψή σας δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό για το μέλλον και την εξέλιξη της Αιγιάλειας σε επίπεδο κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας, με την αξιοποίηση της υλικοτεχνικής υποδομής και του προσωπικού που εργάζεται στην ΕΒΟ» σημείωσε ο κ. Καλογερόπουλος, υπενθυμίζοντας πως από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οπότε και κατασκευάστηκε το εργοστάσιο, ο φορέας έχει δώσει ζωή στον τόπο. «Γι’αυτό το λόγο και η κοινωνία της Αιγιάλειας αλλά κι εγώ προσωπικά, αγωνιούμε για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμιση μέσω των μεγάλων δυνατοτήτων του» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

«Δεν θα ήταν σωστό να μην χρησιμοποιήσουμε την ΕΒΟ στο βήμα μας προς το μέλλον» απάντησε ο υφυπουργός τονίζοντας: «Για πάνω από 40 χρόνια, το προϊόν του εργοστασίου συντροφεύει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αφού το G3 ολοκλήρωσε πλέον την παρουσία του, σχεδιάζουμε το επόμενο εθνικό όπλο, αξιοποιώντας τα μηχανήματα και το έμπειρο προσωπικό της ΕΒΟ. Σήμερα παρακολουθήσαμε μια πολύ αξιόλογη παρουσίαση, είδαμε τους χώρους και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δούμε και πρακτικά την επόμενη μέρα».

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή, τον οποίο συνόδευε ο Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε. κ. Νίκος Κωστόπουλος, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, μαζί με τον δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος. Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Άγγελος Τσιγκρής και Ιάσων Φωτήλας.