ΑΙΓΙΟ: Συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου στην πλατεία Αγ. Λαύρας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Συνάδελφοι αγρότες και αγρότισσες, κτηνοτρόφοι,

Η επίθεση στο πενιχρό μας εισόδημα εντείνεται. Για πρώτη φορά εφαρμόζεται ο μνημονιακός φορολογικός νόμος της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , από την «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσθέτοντας νέο χαράτσι στα παλιά , που δεν καταργεί , όπως ο ΕΝΦΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι φέτος και του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούμε με 13% από το πρώτο ευρώ .

Κι αυτό αγνοώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις για κατάργηση των μνημονιακών νόμων και αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ. Γενικά δεν θα υπάρξει αγροτική οικογένεια που να πληρώσει λιγότερο από 1.500-2.000 ευρώ φόρο. Μεγάλη αφαίμαξη θα υπάρχει και με την καταβολή του ΦΠΑ που τον έκαναν τρίμηνο.

Νέα εμπόδια και για τους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών που με την συμβολή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου Αιγίου επιδιώκεται η αποβολή τους από την Λαϊκή Αγορά αφήνοντας χώρο για τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Η επίθεση στο εισόδημα του μικρομεσαίου αγρότη θα οξυνθεί και με τα νέα μέτρα του 3ου μνημόνιου που βρίσκεται προ των πυλών.

Αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι τιμές των προϊόντων μας δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής και οι επιδοτήσεις με την νέα ΚΑΠ πετσοκόβονται , ενώ η Κυβέρνηση μέσω των δηλώσεων του Υπουργού της Αποστόλου στο Αίγιο , ότι «η ΕΕ απαγορεύει τις εγγυημένες τιμές παραγωγού» , επιβεβαιώνει ότι έχει τις ίδιες θέσεις με την προηγούμενη απογοητεύοντας πολλούς συναδέλφους μας.

Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια η κοροϊδία, οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, η άγρια φορολογία του λαού για να την βγάζουν καθαρή και αφορολόγητοι οι εμποροβιομήχανοι.

Οργανώνουμε την πάλη μας! Καιρός για αντεπίθεση! Δεν διαπραγματευόμαστε με ποια μέτρα θα ξεκληρίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Αν θα γίνει με τις εξευτελιστικές τιμές ή με τα χαράτσια. Με τους αγώνες μας διεκδικούμε την επιβίωσή μας ανατρέποντας τις πολιτικές που μας οδηγούν στη φτώχεια, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, ανοίγουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών μας.

Η ελπίδα μας βρίσκεται στον κοινό αγώνα με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες της πόλης που πλήττονται από την ίδια πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και τη φοροληστεία.

Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι , να αποκατασταθούν τα δικαιώματα μας.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας

σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στο συλλαλητήριο

την ΠΕΜΠΤΗ 11/6, στις 7:30 μμ           

στην πλατεία Λαύρας μαζί με εργατικά σωματεία, τους συνταξιούχους, το ΠΑΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ,

στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία ΛΑΥΡΑΣ- ΑΙΓΙΟ