ΑΙΓΙΟ: Σε κλίμα συγκίνησης η μαθητική παρέλαση

Μεγάλη ημέρα η σημερινή Κυριακή 25η Μαρτίου 2018, καθώς η χώρα μας γιορτάζει 198 χρόνια απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό.

Στο Αίγιο ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού η Βοστίτσα πρωτοστάτησε στην Επανάσταση και ο Ανδρέας Λόντος ύψωσε μια από τις πρώτες ελληνικές σημαίες του Αγώνα.

Ευτυχώς ο καιρός μας έκανε τη χάρη και η  σημερινή παρέλαση πραγματοποιήθηκε και  ήταν ιδιαίτερη συγκινητική, καθώς οι μαθητές των σχολείων, αλλά και τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, των Προσκόπων και του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΡΑΤΟΣ” εντυπωσίασαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και καταχειροκροτήθηκαν.

 

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση

Στις 9.45π.μ. πραγματοποιήθηκε η προσέλευση αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσµων, Σωµατείων κλπ. µε τις Σηµαίες και τα Λάβαρά τους µπροστά στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου και της Φιλαρµονικής για απόδοση τιµών. Στις 10.10 ξεκίνησε η ∆οξολογία.

Μετά τη ∆οξολογία και προηγουµένης της Φιλαρµονικής, έγινε µετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήµων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσµων, Σωµατείων κ.λπ. µε τις Σηµαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνηµείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου εψάλη επιµνηµόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκε  ο πανηγυρικός της ηµέρας από τον εκπαιδευτικό του 5ου ∆ηµοτικού Σχολείου Αιγίου κ. Βασίλειο Δημόπουλο.  Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων από τον ∆ήµαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλη και τηρήθηκεενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύµνου.

Στις 11.30  ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές παρακολούθησαν την παρέλαση, από τον ειδικά διαµορφωµένο χώρο στην πλατεία Ι.Ν. «Φανερωµένης».

Μετά την λήξη της παρέλασης, ο Χορευτικός Όµιλος Αιγίου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί