ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Οι παραλίες και τα σημεία όπου απαγορεύονται η αλιεία, η αγκυροβολία και προσόρμιση μηχανοκίνητων σκαφών για τη θερινή περίοδο

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 22/2021 (ΑΔΑ 6ΤΙ44653ΠΩ-ΑΕ1) απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πάτρας, η οποία αφορά στον Δήμο Αιγιαλείας, απαγορεύεται από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 η αλιεία με κάθε μέσο, από ξηρά και θάλασσα, σε απόσταση 200 μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο που φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις παρακάτω παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες για το έτος 2021:

  • ΛΟΓΓΟΣ από Κ.Υ.Ε. “BASE” έως Κ.Υ.Ε. «ΑΝΩΝΥΜΟ»
  • ΤΕΜΕΝΗ έμπροσθεν εγκατάστασης «ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ»
  • ΑΛΥΚΗ δυτικά του χώρου στάθμευσης Ι.Χ. έως αρχή βιοτόπου Αλυκής
  • ΑΚΡΑΤΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΩΝ από κάθετη οδό Νάξου έως κάθετη οδό Αιγαίου προς Π.Ε.Ο.

Επίσης, απαγορεύεται η αλιεία σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φτάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις θαλάσσιες περιοχές οι οποίες δεν επισημαίνονται με σημαντήρες.

Τέλος, απαγορεύεται η αγκυροβολία και η προσόρμιση πλοίων αναψυχής (ιδιωτικών και επαγγελματικών), επαγγελματικών ημερόπλοιων, μικρών σκαφών και γενικά μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής στις ως άνω περιοχές, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο που συνήθως φτάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι, τηρουμένων των προβλεπόμενων περιορισμών ως προς την κίνηση και κυκλοφορίας.

Οι παραβάτες της σχετικής απόφασης, η εκτέλεση της οποίας ανατίθεται στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές οι άλλες ευθύνες που συντρέχουν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (Α 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.