ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ: “Οι αργοπορημένες ενέργειες για το Πρωτοδικείο Αιγίου εκθέτουν τον Δήμαρχο και δείχνουν “πολιτική ανεπάρκεια” ή “πολιτική υποκρισία”

Aπό την παράταξη “Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο” και τον επικεφαλής Χρήστο Γούτο, σχετικά με τις αλλαγές στο νέο Δικαστικό Χάρτη της Χώρας που επηρεάζουν την  λειτουργία του Πρωτοδικείου Αιγίου, ανακοινώνονται τα εξής:

 

-“Η δημοτική αρχή μας καλεί σε «έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας διά περιφοράς» για το θέμα του Πρωτοδικείου Αιγίου, με σκοπό, όπως ανακοινώνει, την άμεση ανάγκη λήψης απόφασης η οποία θα καταχωρηθεί στην διαβούλευση που λήγει 18/04/2024 και με αυτήν θα εκφράζεται η αντίθεση και η καταδίκη του Δήμου μας στην υποβάθμιση και το ενδεχόμενο κλείσιμο της Δικαστικής Υπηρεσίας.

Όμως, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας και η παράταξή του, αποδεικνύονται για άλλη μία φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Από κοντά έρχεται και ο κ. Κ. Σπηλιόπουλος. Διότι είναι νωπές οι ανακοινώσεις του περασμένου Φεβρουαρίου, μετά την συνάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έγινε σε συνδυασμό με την διατυμπάνιση των «στενών» διασυνδέσεων του κ. Σπηλιόπουλου με τον κ. Φλωρίδη, συνάντηση από την οποία υποτίθεται προέκυψε ότι… κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπήρχε και ότι από τον νέο Δικαστικό Χάρτη δεν θα επηρεαζόταν η συνέχιση λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αιγίου.

Εμείς, ως Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο, από την πρώτη στιγμή δεν τους πιστέψαμε. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε!

Διότι αυτό το οποίο είχε διαβεβαιώσει τότε ο Υφυπουργός, ήταν ότι το Πρωτοδικείο Αιγίου θα παραμείνει ως έχει αλλά οι Δικαστές θα ανήκουν στο Πρωτοδικείο Πατρών και σε κάθε δικάσιμο θα βγαίνει ποιοι απ’ αυτούς θα έχουν υπηρεσία στο Αίγιο. Δηλαδή, ανοιγόταν ξεκάθαρα το «παράθυρο» προς την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου και το οριστικό κλείσιμό του το οποίο θα επέλθει σταδιακά, στην βάση της λογικής του «ώριμου φρούτου».

Με άλλα λόγια, τόσο ο κ. Σπηλιόπουλος, που διεκδίκησε την θέση του Δημάρχου, όσο και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, είτε ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, άρα μιλάμε για πολιτική ανεπάρκεια, είτε ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, άρα διαπιστώνεται πολιτική υποκρισία. Καθώς αυτό που επιλέχθηκε στη συνέχεια ήταν Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ μέσω του καθησυχασμού τους, ότι ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ υπήρχε.

Ό,τι κι αν ισχύει από τα δύο, αποδεικνύεται πώς πρόκειται για χειρισμό κατώτερο των περιστάσεων. Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας για ακόμα μία φορά αφήνει «εν λευκώ» την διαχείριση κρίσιμων θεμάτων της πόλης στην κεντρική εξουσία και αναθέτει στην «τύχη», το παρόν και το μέλλον της Αιγιάλειας.

Είναι, βέβαια, γνώριμη η τακτική του. Είναι η ίδια που ακολούθησε και στο ζήτημα του ΤΕΙ Αιγίου, το οποίο επίσης επέτρεψε να κλείσει, συμβάλλοντας έτσι στον περαιτέρω μαρασμό της περιοχής μας.

Και για να ρίξει «στάχτη στα μάτια», διαλέγει τις «κατόπιν εορτής» ενέργειες σαν την αυριανή, έκτακτη και δια περιφοράς, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και ξέρει εκ των προτέρων ότι έχει θυσιάσει τα συμφέροντα και τα οφέλη της Αιγιάλειας, αφού ο ίδιος δεν αντιστάθηκε όταν έπρεπε και δεν διεκδίκησε όσο έπρεπε, ώστε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας θετικής εξέλιξης για τον τόπο μας”.