Ξεκινούν τη Δευτέρα 15/4 οι αθλητικές δράσεις για 500 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας

Στο Αθλητικό Κέντρο Νικολάου Πλαστήρα

 

Η διοργάνωση αθλητικών δράσεων-ημερίδων για μαθητές δημοτικών σχολείων της Αιγιάλειας που θα πραγματοποιηθούν στις 15, στις 18 και στις 19 Απριλίου στο Αθλητικό Κέντρο Νικολάου Πλαστήρα στο Αίγιο από τον Δήμο Αιγιαλείας και την Αντιδημαρχία Παιδείας, ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ την Παρασκευή.

Για τους στόχους αυτής της τριήμερης δράσης μίλησε αρχικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο οποίος σημείωσε ότι θα συμμετάσχουν 500 περίπου μαθητές από 16 Δημοτικά Σχολεία και τα οποία θα συνοδεύονται από 50 συνολικά εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά θα γνωρίσουν το αθλητικό κέντρο και τις εγκαταστάσεις του και θα παίξουν σε αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ τους, ώστε μέσω του μαζικού αθλητισμού να γνωριστούν μεταξύ τους, να κοινωνικοποιηθούν και να ψυχαγωγηθούν. Τονίστηκε, εξάλλου, ότι στους αγώνες θα είναι παρών γιατρός, ενώ εκφράστηκαν ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ακολούθως ο κ. Ανδρέας Θανασούλιας, καθηγητής φυσικής αγωγής και διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου Αιγίου, ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί αγκαλιάζουν κάθε προσπάθεια της προώθησης του παιχνιδιού στα παιδιά, που τους δίνει χαρά, σωματική και ψυχική υγεία και ισορροπία και βεβαίως τα οφέλη της συμμετοχής σε ομάδες.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Σιακκής, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Δήμου Αιγιαλείας και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων, σημείωσε ότι τέτοια διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αιγιάλεια, συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξεων και οι προετοιμασίες έχουν γίνει έτσι ώστε τα παιδιά να ωφεληθούν στο μέγιστο βαθμό, με τη σκέψη να γίνει θεσμός, ενώ ήδη σχεδιάζονται ανάλογοι μαθητικοί αγώνες basket 3x3 και στίβου από την επόμενη χρονιά.

 

Οι συμμετοχές των σχολείων, σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησης είναι:

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: 1ο Αιγίου, 4οΑιγίου, 5ο Αιγίου, 6ο Αιγίου, Κουλούρας.
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: 2ο Αιγίου, 3οΑιγίου, 10ο Αιγίου, Διακοπτού, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: 7ο Αιγίου, 9οΑιγίου, Αβύθου, Αιγείρας, Ελίκης.