Αιγιάλεια: “Χτύπησε” το πρώτο κουδούνι – Στόχος να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Πρώτο κουδούνι με μεγάλη προσδοκία για την σχολική κοινότητα να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά! Αυτό ήταν και το «μήνυμα» που έστειλαν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Αιγιαλείας που παρέστησαν στις τελετές Αγιασμού σε σχολικές μονάδες της Αιγιάλειας καθιστώντας σαφές πως ο δήμος στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε ανάγκη που προκύπτει στη σχολική κοινότητα προκειμένου να επιλύονται άμεσα όλα τα ζητήματα. Αυτό ακριβώς σηματοδοτούσε και στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος  για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συμβολικά παρέστη σε ένα σχολείο από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, με ιδιαίτερη την συγκίνηση στον Αγιασμό του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου  που συστεγάζεται το Ειδικό Ενιαίο Γυμνάσιο Λύκειο που ιδρύθηκε φέτος στο Αίγιο. Κατά τον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος τόνισε τη σπουδαιότητα ίδρυσης ενός σχολείου Ειδικής Αγωγής και τις αντιξοότητες που υπήρξαν από την πρώτη στιγμή έως και την ευόδωση του στόχου και την μεγάλη συγκίνηση για τους μαθητές και τους γονείς του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγίου ευχαριστώντας τη σχολική κοινότητα του 1ου Λυκείου που «αγκάλιασε» τη πολύ μεγάλη προσπάθεια του δήμου μας.

Μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Παιδείας απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές ευχήθηκε φέτος να είναι η τελευταία χρονιά που αναγκάζονται να προσέρχονται στις τάξεις υπό αυτές τις συνθήκες, παροτρύνοντας τα παιδιά όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους…  ενώ επανέλαβε προς εκπαιδευτικούς και γονείς πως η δημοτική αρχή είναι παρούσα σε κάθε ζήτημα που προκύπτει ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες τα σχολεία μας.

*Εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή στον αγιασμό σχολικών μονάδων παρέστησαν:

-ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, στο 4ο Δημοτικό Αιγίου, εν συνεχεία στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου και στο 1ο Λύκειο Αιγίου όπου συστεγάζεται το ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγίου και τέλος το απόγευμα στο Εσπερινό Γυμνάσιο –Λύκειο Αιγίου.

-ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Ντίνος στο Νηπιαγωγείο Ζήριας, στο Νηπιαγωγείο Καμαρών, στο δημοτικό Καμαρών και στο Γυμνάσιο –Λύκειο Καμαρών.

-η αντιδήμαρχος Αξιοποίησης Δημ.Περιουσίας Μαρία Γιδά στο 2ο Λύκειο Αιγίου.

-ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Χριστόπουλος στο 2ο δημοτικό σχολείο Αιγίου 

-ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ΄. Νίκος Καραϊσκος στο 5ο Δημοτικό Αιγίου, στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου και στο ΕΠΑΛ.

-ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Παναγιώτης Ανδριόπουλος στο δημοτικό σχολείο Αβύθου και στο δημοτικό σχολείο Ροδοδάφνης.

-ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης στο 1ο Γυμνάσιο και στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου.

-ο γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσος στο 4ο Δημοτικό 

Όλοι οι εκπρόσωποι μετέφεραν στην σχολική κοινότητα την βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στα ζητήματα της Παιδείας που αποτελεί τη βάση κάθε υλικής, πνευματικής και ηθικής προόδου.