Αιγιάλεια: Σύσκεψη για ενημέρωση προέδρων Κοινοτήτων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

 Από Δήμο και Πυροσβεστική  στις δημοτικές ενότητες  Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας

 

Σειρά ενημερωτικών δράσεων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου, βρίσκεται σε εξέλιξη με τις φροντίδες του Δήμου Αιγιαλείας ώστε οι υπηρεσίες να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πυρκαγιών στην περιοχή κατά τους μήνες του καλοκαιριού.

Μετά την πρώτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των προέδρων Κοινοτήτων των Δ.Ε. Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ροδοδάφνη, μια νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ακράτα, για τους προέδρους των Κοινοτήτων Δ.Ε. Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας, μετά από πρόσκληση του αρμοδίου για θέματα Πολιτικής Προστασίας αντιδημάρχου κ. Νίκου Καραΐσκου.

Το “παρών” έδωσαν και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κ. Γιώργος Κολοκοτσάς μαζί με τον υποδιοικητή κ. Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, που μαζί με τον αντιδήμαρχο τόνισαν τη σημασία της πρόληψης και της σωστής συνεργασίας των αρχών και των τοπικών φορέων και θεσμών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ευθύνη παρακολούθησης, στην αποψίλωση ιδιοκτησιών όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις αλλά και την τήρηση όλων των κανόνων που ορίζει η κείμενη νομοθεσία, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να ζήσει η Αιγιάλεια καταστροφικές πυρκαγιές που θα απειλήσουν ανθρώπινες ζωές και ιδιοκτησίες αλλά και δασικές εκτάσεις.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους προέδρους των κοινοτήτων, οι οποίοι κλήθηκαν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιαδήποτε περίπτωση ανάγκης.