Αιγιάλεια: Έκκληση για βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης καί αίμα για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά

O Δήμος Αιγιαλείας απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες να συνδράμουν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που ξεκινά από σήμερα από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά. Πιο συγκεκριμένα τα είδη που συλλέγονται είναι κλινοσκεπάσματα (μόνο καινούργια),τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλοιφές για το κάψιμο, αντισηπτικά, μωρομάντηλα ,πάνες κ.λ.π. Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας ,διοργανώνεται επίσης και αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Αιγίου. Όσοι από τους συμπολίτες μας θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ,μπορούν να προσέρχονται στην οδό Αράτου 67 και Ρήγα Φεραίου με είσοδο από Αιγιαλέως και ώρες από 09:00-13:00 ,από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τηλέφωνο επικοινωνίας 26910-26136.Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Όσοι από τους συνδημότες μας μπορούν, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, να φιλοξενήσουν πληγέντες που έχασαν τα σπίτια τους, παρακαλούνται όπως το δηλώνουν στα τηλέφωνα 26913-60602 και 26913-60603 για να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες στέγασής τους.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου – Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου – Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας:  Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθούμε την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στα καλέσματα για πάσης μορφής βοήθεια προς του πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης υλικών πάσης φύσης, διαβάζουμε ανακοινώσεις του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για αδυναμία αποθήκευσης περισσότερων υλικών ειδών, πιστεύουμε ότι η πιο αποτελεσματική βοήθεια σήμερα στους πυρόπληκτους είναι η οικονομική ενίσχυση αρκεί αυτή να φτάσει αμέσως στους έχοντες ανάγκη και να μη λιμνάζει στα Πιστωτικά Ιδρύματα. Γι αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να βοηθήσουν να καταθέσουν την ενίσχυσή τους στον Ειδικό Λογαριασμό για τους πυροπαθείς που άνοιξε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με αρ. ΙΒΑΝ: GR20-0172-1860-0051-8609-2291-418 στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η Ένωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων και καταστημάτων Παντοπωλείων Ψιλικών και συναφών ειδών Αιγιαλείας, σεβόμενη την ανάγκη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, συγκεντρώνει Νερά, Γάλατα, Χυμούς, Παιδικά σιρόπια, Γάζες, Επιδέσμους, Αλοιφές και άλλα Φάρμακα. Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται στο Αίγιο, έως και την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, στο Περίπτερο Τσινάκης Γεώργιος (πλατεία Αγίας Λαύρας), στο Περίπτερο Μπρούμας Κωνσταντίνος (οδός Μητροπόλεως), Περίπτερο Ζόμπος Γεώργιος (τρίγωνη πλατεία), Τυροκομικά-Παντοπωλείο Γεωργακόπουλος Παναγιώτης (οδός Ταξιαρχών).

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ: “Στις δύσκολες ώρες που περνά η Αττική και με έναν βαρύ απολογισμό με ανθρώπινες απώλειες και υλικές καταστροφές  θα πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και να υποστηρίξουμε άμεσα τους πληγέντες.  Έτσι , το σωματείο μας λαμβάνει την πρωτοβουλία να βοηθήσει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας μαζεύοντας από τα μέλη , τους φίλους του σωματείου και όχι μόνο , είδη πρώτης ανάγκης όπως: Ρούχα Φάρμακα Ξηρά τροφή Νερά Είδη Υγιεινής καθώς και ότι μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητο.  Για τα σημεία παράδοσης των ειδών μπορείτε να ενημερωθείτε στέλνοντας μήνυμα στην επίσημη σελίδα του σωματείου στο Facebook καθώς και στα τηλ. 6944441204 / 6944941068