Αθηνά Σκανδάμη: “Πρώτο κουδούνι αύριο και τα σχολεία μας αρχίζουν με σημαντική κάλυψη σε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων”

Το πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει αύριο Δευτέρα 11/9/2023  ουσιαστικά  σηματοδοτεί την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο δήμος Αιγιάλειας έχει εργαστεί πυρετωδώς όλο το προηγούμενο διάστημα για να υποδεχτεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε καθαρά και ασφαλή σχολεία. Δυστυχώς, oι σχολικές μονάδες σε όλη την χώρα θα ανοίξουν αύριο, πλην από τη Θεσσαλία, η οποία δοκιμάζεται από τις βιβλικές καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία.

Όσον αφορά τα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία της Αιγιάλειας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, μιλώντας στο “aigialeia24.gr” ανέφερε:

-“Πρώτο κουδούνι αύριο 11 Σεπτεμβρίου 2023 και τα σχολεία μας αρχίζουν με σημαντική κάλυψη σε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων.

Υπολείπονται αρκετές τοποθετήσεις στην Ειδική Αγωγή ,καθώς παρατηρείται έλλειψη σε συναδέλφους για τα Τμήματα ένταξης και Παράλληλες στηρίξεις.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας δεν σταματάμε να διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση των σχολείων μας με συναδέλφους, την τοποθέτηση Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών σε κάθε σχολείο, σχολικά γεύματα και στα Νηπιαγωγεία και φύλαξη των σχολικών μονάδων όταν βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Εύχοµαι για τη νέα χρονιά να έχουµε υγεία, εκπαιδευτικοί, µαθητές και γονείς και να προσπαθήσουµε για την πρόοδο των παιδιών µας µέσα από την εκπαίδευση. Ένα θερμό καλωσόρισμα από όλο το Διοκητικό Συμβούλιο στους αποσπασμένους,νεόδιοριστους και αναπληρωτές  συναδέλφους που φέτος υπηρετούν στην Αιγιαλεια.

Στο µυαλό του κάθε δασκάλου υπάρχει ένα όραµα: Παιδιά σίγουρα για τον εαυτό τους, γεµάτα αναζήτηση και αγάπη για τη µάθηση µε την ευρύτερη έννοια του όρου, παιδιά χαµογελαστά και αισιόδοξα µε κριτική σκέψη  αλλά και ευαισθησία για τον άλλο άνθρωπο,για τη διαφορετικότητα, για το περιβάλλον, για τη ζωή γενικότερα».

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ