Αδήριτη ανάγκη  για ολοκλήρωση των διαδικασιών εγκατάστασης των μηχανημάτων εμβάπτισης  –απαγωγής  λουόμενων ΑμεΑ

Ο Πανελλήνιος σύλλογος Παραπληγικών (Παράρτημα Αχαΐας) με ανακοίνωσή του τονίζει την αδήριτη  ανάγκη  για  άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών εγκατάστασης  των μηχανημάτων εμβάπτισης  –απαγωγής  λουόμενων ΑμεΑ στις παραλίες της Π.Ε Αχαΐας και αναφέρει:

-“H Π.Ε Αχαΐας στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής, τοποθετεί εδώ και κάποια χρόνια μηχανήματα εμβάπτισης-απαγωγής λουόμενων ΑμεΑ σε παραλίες της Π.Ε Αχαΐας. Έτσι και για την καλοκαιρινή περίοδο του 2022,    μετά από πολύ εποικοδομητική  συνεργασία μαζί μας, αποφασίστηκε και ξεκίνησε η εγκατάσταση (5) πέντε μηχανημάτων εμβάπτισης –απαγωγής λουόμενων ΑμεΑ   στις κάτωθι παραλίες:

-Παραλία Ακράτας.

-Παραλία Αβύθου (Άκολη).

-Παραλία Αγίου Βασιλείου Πατρών.

-Παραλία Βραχναιίκων Πατρών (έναντι του Ι. Ναού της Ευαγγελίστριας).

-Παραλία Λακκόπετρας (έμπροσθεν της καφετέριας –χώρου αναψυχής —Τerra-Rossa—).

Ήδη η διαδικασία εγκατάστασης έχει ολοκληρωθεί στις (3) τρείς από τις (5) πέντε προαναφερόμενες παραλίες και απομένει η εγκατάσταση των μηχανημάτων πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες  Ακράτας και Αβύθου (Άκολη).

Είναι ζωτικής σημασίας οι διαδικασίες εγκατάστασης να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν  και στις  (2) δύο παραλίες που έχουν απομείνει.

Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά και να παραγνωρίζει  ότι η επαφή των ατόμων με κινητικές και όχι μόνο αναπηρίες με την θάλασσα δεν είναι παιχνίδι ή απλώς ψυχαγωγία.

Σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά δεδομένα η επαφή με τη θάλασσα- το κολύμπι  συμβάλλει καθοριστικά στην άμβλυνση των σύνθετων προβλημάτων υγείας που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα άτομα με παραπληγία, κινητικές και άλλες αναπηρίες.

Για όλα τα ανωτέρω θα πρέπει ο Δήμος Αιγιαλείας και η Π.Ε Αχαΐας να  προχωρήσουν  στις απαραίτητες συνέργειες, ώστε η προαναφερόμενη διαδικασία εγκατάστασης να ολοκληρωθεί άμεσα”.