Αγροτικός Σύλλογος “Μπακόπουλος-Ντρίνιας”: “Να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων”  

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μπροστά στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΓΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 9:00πμ

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι,

Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δ/Σ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, συζητήσαμε για το αίσχος των διώξεων εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας και άλλων αγωνιζόμενων αγροτών, που παραπέμπονται γι άλλη μία φορά στα Δικαστήρια Αιγίου τη Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη.

Επίσης εκτιμήσαμε την κατάσταση στον αγροτικό τομέα, κι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων. Το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο το Γενάρη του 2017 μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας πανελλαδικά ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Γιατί επέβαλλαν άγρια φοροληστεία στους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπέρογκες ασφαλιστικές οφειλές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ, που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας.

Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ. Είναι ανάγκη η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της Ενέργειας ανοίγει το δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας.

Το αίσχος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό αντιλαϊκό κανονισμό του, που επιτακτικά το αγροτικό κίνημα ζητάει την αλλαγή του όχι μόνο δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και είσοδο εταιρειών που σημαίνει αύξηση των ασφαλίστρων και μικρότερες αποζημιώσεις. Στην κτηνοτροφία, μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των “ελληνοποιήσεων” σε γάλα και κρέας.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την οξυμένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, όπου στο Νοσοκομείο Αιγίου υπάρχουν 15 κενά σε γιατρούς και 16 σε ειδικευόμενους , τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που παίρνουν τη μορφή καταιγίδας το επόμενο διάστημα, το ασφαλιστικό που ανοίγει και πάλι, οδηγούν σε μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος, φτωχοποίηση και ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγρότες.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών της Αιγιάλειας. Αγωνιζόμαστε για τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, για το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το γάλα και το κρέας. Τιμή και άμεση πληρωμή στην κορινθιακή σταφίδα πάνω από την μέση περσινή(2,20 σκιά), σύμφωνη με την ποσότητα και την εξαιρετική ποιότητα του φετινού προϊόντος. Την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή. Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς από το 2015, λόγω λάθους του υπουργείου(ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Την ΠΕΜΠΤΗ 26-9-19 στα δικαστήρια του Αιγίου καλούμε τους συναδέλφους σε κινητοποίηση ενάντια στα αγροτοδικεία, για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Αιγιάλειας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που απεργούν στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που χτυπά τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα τους ανοίγοντας το δρόμο για την καταστολή συνολικά του λαϊκού κινήματος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ