Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: “Ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων – Όχι στην καταστολή και στην τρομοκρατία”

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ καταγγέλλει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , γιατί σε συντονισμό με τον Δήμο Αιγιάλειας και την Περιφέρεια αφού άφησαν να διογκωθεί το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων έρχονται τώρα και καταστέλλουν με τρομοκρατία , προσαγωγές και ΜΑΤ τον αγώνα των κατοίκων της Αιγιάλειας που ζητούν ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης με δρομολόγηση του κλεισίματος ενός κορεσμένου και επικίνδυνου ΧΥΤΑ που λειτουργεί ως ανεξέλεγκτη χωματερή.

Με τον τρόπο αυτό ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΔΗΜΟΣ επιβεβαίωσαν την σύμπλευση τους , στον σχεδιασμό όπως αυτό ήδη φάνηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/5 και μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Φάμελλου Σωκράτη.

Η καταστολή ωστόσο δεν συνιστά λύση και μάλιστα φιλολαϊκή .

Γι αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις με πλαίσιο:

  1. Με ευθύνη της Κυβέρνησης σε συντονισμό με περιφέρεια και Δήμο να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ – τα απορρίμματα από τους δρόμους ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
  2. Να δρομολογηθεί το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας και οι όποιες εργασίες να έχουν χαρακτήρα αποκατάστασης του
  3. Να ανακοινωθεί από Κυβέρνηση-Περιφέρεια και Δήμο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ για την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  4. Να μειωθούν τώρα κατά 50 % τα δημοτικά τέλη καθαριότητας. Ούτε σκέψη για νέα χαράτσια.
  5. Να προμηθεύσει η Κυβέρνηση το Δήμο με μηχανήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να σταματήσει η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ της αποκομιδής
  6. Οι υπηρεσίες του Δήμου να είναι μόνες υπεύθυνες γι αυτή.
  7. Μόνιμο προσωπικό με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας . Πρόσληψη του απαραιτήτου και κατάλληλου προσωπικού για την σωστή λειτουργία της καθαριότητας.