Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: “Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείκων”

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Στις 11 Οκτώβρη 2018 και σε επόμενες μέρες παραπέμπονται στο Πλημμελειοδικείο Αιγίου συνάδελφοι μας αγρότες ανάμεσα τους  τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας γιατί αγωνίζονται για την επιβίωση μας προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς της Αιγιάλειας.

Το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων.

Για να διεκδικήσουμε αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια. Για να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών και των χωραφιών μας . Ενάντια στη φοροληστεία στις υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές οφειλές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Οι αγώνες αυτοί είχαν αποτελέσματα όπως π.χ το αφορολόγητο… Όμως τα αιτήματα μας παραμένουν αφού το παραμύθι της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων δεν συνοδεύτηκε όπως θα έπρεπε με την κάλυψη των τεράστιων απωλειών του εισοδήματος μας ούτε και με την κατάργηση όλων αυτών των νόμων.

Γι αυτό προσπαθεί με τις διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών να μας τρομοκρατήσει , να βάλλει εμπόδια στην οργάνωση της πάλη μας και στην έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα μας.

Η Γενική Συνέλευση μας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Οκτώβρη καλεί όλους τους συνάδελφους αγροτοκτηνοτρόφους, μελισσοκόμους να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια του Αιγίου με σύνθημα Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΩΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Καλούμε επίσης  για συμπαράσταση και αλληλεγγύη,   σωματεία, συλλόγους και φορείς της Αιγιάλειας καθώς και Αγροτικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες , φορείς της ευρύτερης περιοχής.  Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας

Καμιά εμπιστοσύνη στις προεκλογικές υποσχέσεις

Ο διαγωνισμός σε προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων των μνημονίων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, του πρωθυπουργού και του αρχηγού της ΝΔ, καμιά ουσιαστική ελάφρυνση δεν παρέχει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική, ούτε διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης. Επιδιώκουν ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν τις ”ευλογίες” των επιχειρηματικών ομίλων και των συμμάχων, τους οποίους εξυπηρετούν διαχρονικά με την κυβερνητική πολιτική τους.

Επιχειρούν επιπλέον να κοροϊδέψουν για μια ακόμη φορά τους αγρότες με τη δήθεν μείωση που εξαγγέλλουν στις ασφαλιστικές εισφορές. Αφού οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνει η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών στον ΕΦΚΑ, μετά και τη δήθεν μείωση, είναι υψηλότερες από τις εισφορές που πλήρωναν στον πρώην ΟΓΑ. Ενώ η διατήρηση του κατώτερου ασφαλιστικού εισοδήματος, εξαναγκάζει την αγροτική οικογένεια να πληρώνουν εισφορές πάνω από το πραγματικό τους εισόδημα.

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με περιοδείες ενημέρωσης των συναδέλφων και άλλες δράσεις που ακολουθούν .