Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: “Μια Πινακοθήκη για το Αίγιο”

Tο ‘χει άραγε σκεφθεί κανείς;  Έχουμε κινηθεί, ως Δήμος, ποτέ, προς αυτή την κατεύθυνση; Αναζητούμε, χρόνια τώρα, τρόπο προβολής κι εξωστρέφειας με χίλιους δυο τρόπους και το κομμάτι της ανάδειξης του πολιτισμού της περιοχής μέσω της Τέχνης το ‘χουμε ξεχασμένο !

Η ΔΗΚΕΠΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου εκθέσεις ζωγραφικής ονομαστών καλλιτεχνών όπως του Φειδάκη, του Σπυρόπουλου αλλά και ντόπιων ζωγράφων!

Πόσο, όμως, ξεχωριστό θα ‘ταν στ’ αλήθεια,  να υπήρχε μια μόνιμη έκθεση στο Κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ), το οποίο διαθέτει αίθουσες που θα μπορούσαν ν’ αξιοποιηθούν καταλλήλως και να φιλοξενήσουν έργα  καλλιτεχνών πανελλαδικής εμβέλειας που έχουν εμπνευστεί απ’ την περιοχή μας! Ήδη ο χώρος αυτός, τους καλοκαιρινούς μήνες, συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που παρακολουθούν παραστάσεις του φεστιβάλ! Αν καλλωπισθούν οι κήποι του επαρκώς και αξιοποιηθεί και το φουαγιέ  του με την απέραντη θέα που ‘χει στον Κορινθιακό, θα μπορούσε ν’ αποτελέσει όαση Τέχνης  και να τραβήξει με την ανάλογη προβολή, όχι αδίκως, τα βλέμματα όλων !

Όταν διαθέτεις τόσο όμορφα κτίρια πρέπει να τα αναδεικνύεις και να επενδύεις σ’ αυτά ! Φανταστείτε ένα Φεστιβάλ Ζωγραφικής ΠΑΝΟΣ ΦΕΙΔΑΚΗΣ  που να  συγκεντρώνει στην περιοχή μας ζωγράφους  που να εκθέτουν έργα τους και γιατί όχι, να βραβεύονται γι’ αυτά ! Ένα γεγονός πανελλήνιας προβολής με καλεσμένους ανθρώπους του πνεύματος !

Δεν θα ήταν αυτό μεγάλο κέρδος για την πόλη μας; Δεν θα άλλαζε την ποιότητα των επισκεπτών της προς το καλύτερο  και δεν θα ομόρφαινε την καθημερινότητα των κατοίκων της;

Έχουμε τόσα ουσιαστικά ν’ ασχοληθούμε  και γεμίζουμε την πόλη μας μ’ άσκοπες φιέστες που λήγουν με το που κλείσουν τα φώτα των προβολέων !

Ας επενδύσουμε στον Πολιτισμό κι ας πάψουμε ν’ αναπαράγουμε φθηνιάρικους τρόπους προσέγγισης τουριστικού ενδιαφέροντος! Νισάφι πια!

 

Χρονογράφημα στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”