Αίγιο: Τον ξεγέλασε και του πήρε 11.000 ευρώ προσποιούμενος τον λογιστή της κόρης του

Ένα σοβαρό περιστατικό εξαπάτησης συμπολίτη μας, συνέβη χθες το πρωί, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αίγιο.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “aigialeia24.gr”, άνδρας 75 ετών περίπου, περπατούσε αμέριμνος στην οδό Επ. Τιμοθέου, λίγο πιο πάνω από τα ΚΕΠ του Αιγίου, όταν ένας άνδρας με το πολυτελές όχημά του, τον πλησίασε και τον προσφώνησε με το μικρό του όνομα, ενώ του ανέφερε τα ονόματα της συζύγου και της κόρης του.

Κατόπιν του συστήθηκε ως λογιστής της κόρης του, η οποία ζει στην Αθήνα και τον προσέγγισε με την αιτιολογία επιστροφής φόρου προς αυτήν, ζητώντάς του όμως χρήματα 950 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί σχετικό παράβολο και να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής.

Ο 75χρονος Αιγιώτης, του ανέφερε ότι δεν έχει μαζί του τα χρήματα που ζητούσε και τότε ο δήθεν λογιστής, του πρότεινε να τον μεταφέρει με το όχημά του στην οικία του, πράγμα που έγινε. Οι δύο άνδρες μπήκαν μαζί στο σπίτι και τότε ο δράστης συνομιλώντας με τον 75χρονο κατάφερε και εντόπισε το σημείο που είχε τα χρήματα. Στη συνέχεια, του ζήτησε λίγο νερό, προκειμένου να του αποσπάσει την προσοχή, άρπαξε 11.000 ευρώ και αμέσως τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό αυτό, αλλά και η μέθοδος προσέγγισης σε ηλικιωμένους, ως λογιστές των παιδιών τους, έχει πάρει διαστάσεις και σε άλλες πόλεις και πλέον μιλάμε για οργανωμένη σπείρα απατεώνων. Το ίδιο περιστατικό εξιχνίασε η Ασφάλεια Τρίπολης και όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αρχών, πρόκειται για τρεις περιπτώσεις, μια εξαπάτησης και δύο ακόμα απόπειρες εξαπάτησης σε βάρος τριών ημεδαπών που είχαν δράσει κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως και 26 Ιουνίου 2021 με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, προσποιούμενοι τους λογιστές των παιδιών τους.

Ευτυχώς ο Αιγιώτης συμπολίτης μας, κατάφερε  μέσα από γειτονικές κάμερες και αναγνώρισε το δράστη και πλέον το θέμα βρίσκεται στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Αιγίου.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ