Αίγιο: Τη Δευτέρα 24/7 το Πανελλήνιο Forum Πολιτιστικών Φορέων

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας προσκαλούμε στο «Πανελλήνιο Forum Πολιτιστικών Φορέων», που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου. Το Forum θα συνδιοργανωθεί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και το Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας, της ΔΗΚΕΠΑ, του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Διεθνούς Ιδρύματος Γιάννη Κουτσοχέρα & Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα, και την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων Enalia Events.

Στοιχεία Εκδήλωσης:

 Τίτλος Συνεδρίου: Πανελλήνιο Forum Πολιτιστικών Φορέων

Τύπος Συνεδρίου: Υβριδικό (Φυσικό και Διαδικτυακό)

Τόπος Διεξαγωγής: Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου

Χρόνος: Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Φορείς Διοργάνωσης: Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας

Συνδιοργάνωση: Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Υποστήριξη: Δήμος  Αιγιαλείας,  ΔΗΚΕΠΑ,  Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας

Υπό την Αιγίδα : Υπουργείο Πολιτισμού, Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα & Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα

Οργανώτρια Εταιρία: Enalia Events

Στόχος του Πανελλήνιου Forum Πολιτιστικών Φορέων είναι να πραγματοποιηθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με κεντρικό άξονα τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Επιχειρηματικότητα. Επί της ουσίας, προάγοντας την ποικιλομορφία, να δούμε πως μπορούμε να επιτύχουμε τη συνέργεια της επιχειρηματικότητα με την πολιτιστική δημιουργία σε Περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και ποιο το όφελος από την επίτευξη συμμαχιών ανάμεσα στους πολιτιστικούςφορείς και τις επιχειρήσεις.

Η κεντρική θεματολογία του FΟRUM θα αφορά τη ‘’Συμμαχία αλλά και τη διασύνδεση τηςεπιχειρηματικότητας με τον Πολιτισμό’’, με σκοπό τη διερεύνηση και τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ανάπτυξης μέσα από τον πολιτισμό, ώστε να διατηρηθεί η κουλτούρα μας και να αξιοποιηθεί για την περαιτέρω αειφόρο ανάπτυξη της οικονομία της περιοχής μας.

 Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο επένδυσης στον πολιτισμό, θα παρουσιαστούν οι διαθέσιμοιχρηματοοικονομικοί πόροι, για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου. Ενώ παράλληλα, θα στοχεύσουμε στην ανάδειξη καινοτόμων πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα με κέντρο τον άνθρωπο.

Με γνώμονα λοιπόν την επένδυση στη δύναμη των συνεργειών, Θα εμβαθύνουμε περαιτέρω σταοφέλη από τη σύζευξη επιχειρηματία και καλλιτέχνη αλλά και γενικότερα στο ρόλο της πολιτιστικήςκαι δημιουργικής οικονομίας στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα, πολίτες, καλλιτέχνες. Με την εμπειρογνωμοσύνη σας στον τομέα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεισφορά σας θα είναι πολύτιμη, εμπνέοντας τους παρευρισκομένους με τις ιδέες και την παρουσία σας.