Αίγιο: Πλήθος πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης

«Έλα Κυρά και Παναγιά, με τ’ αναμμένα σου κεριά.

Δώσε το φως το δυνατό στον Ήλιο και στο Θάνατο»,

αναφέρεται στα «Ρω του Έρωτα» του 20ού αι. από τον Οδυσσέα Ελύτη.

Το Αίγιο είχε την τιμητική του, αφού πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Φανερωμένης και πλήθος πιστών κατέκλυσε το Ναό την παραμονή και ανήμερα της εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος διά των οδών Μελετοπούλων, Βασ. Κων/νου, Παναγιωτοπούλων & Μητροπόλεως µε τη συµµετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου και εκατοντάδων πιστών που είχαν πλημμυρίσει τον Ιερό Ναό και τον προαύλιο χώρο από πολύ νωρίς.

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε και ανήμερα της εορτής, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας, έσπευσαν να προσκυνήσουν την Παναγία μας, ζητώντας την Προστασία της και την Ευλογία Της.

Ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Λιακόπουλος είχε τη γενική επίβλεψη του διήμερου εορτασμού και η πρεσβυτέρα κ. Χριστίνα είχε φροντίσει για τα παραδοσιακά χειροποίητα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους επισήμους και τους καλεσμένους.

 Ο Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του Καλοκαιριού», είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και τιμάται κάθε χρόνο με λαμπρότητα και ευλάβεια

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια ξεχωριστή γιορτή για τους Έλληνες ενώ κάθε χρόνο σαν σήμερα αναβιώνουν αμέτρητα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ