Αίγιο: Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης – Επιτυχημένο το 3ο εργαστήριο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αιγίου συμμετέχει και στη φετινή Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, που είναι αφιερωμένη στην Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρρή, με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Αλκης και της Ζωρζ».

Το ζεστό απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2023 μια ντουζίνα παιδιά μοιράστηκαν μαζί με την Νηπιαγωγό, Αθηνά Σκανδάμη, δύο ώρες δημιουργίας και ταξιδιού στα βιβλία των δύο σπουδαίων συγγραφέων.

 3ο Εργαστήριο

“Και οι τοίχοι έχουν φωνή”

Πώς μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων, τα συνθήματα στους τοίχους φωνάζουν για τις αξίες της ζωής;

Έχουν τη δυνατότητα τα σημερινά γκράφιτι να αποτελούν συνθήματα;

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στις ιστορίες, σκέφτηκαν, κατέγραψαν τις ιδέες τους, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν δύο …χάρτινους τοίχους με συνθήματα και γκράφιτι αισιοδοξίας, ειρήνης και αγάπης !!

«Ευχαριστώ πολύ τους υπέροχους γονείς που οδηγούν τα παιδιά τους σε δράσεις πολιτισμού, τους μικρούς μου φίλους για το όμορφο και δημιουργικό απόγευμα και ξεχωριστά την κα Σοφία Κολοκοτρώνη, η οποία με την δική της προσπάθεια και το μεράκι της, στηρίζει την Καλοκαιρινη Εκστρατεία της Βιβλιοθήκης μας και μου δίνει την ευκαιρία από το 2012 να τη συντροφεύω στο όραμα της» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Σκανδάμη.