Αίγιο: Αλλαγή ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δια/Γ.Π. οικ. 9147/2021 (ΦΕΚ 534/Β/10-2-2021), οι Λαϊκές Αγορές οι οποίες λειτουργούν Σάββατο μπαίνουν σε αναστολή.

Η Λαϊκή  Αγορά του Αιγίου, με την σύμφωνη γνώμη  της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Αχαΐας,  θα λειτουργήσει  την  Παρασκευή 19-02-2021, και κάθε Παρακευή, μέχρι την παύση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του  κορωνοϊό COVID-19, με τους παρακάτω όρους:

  • Με την συμμετοχή του 50% των πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες)
  • Οι πωλητές θα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα ατομικής  προστασίας καθώς και προστασίας των καταναλωτών (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες και απόσταση από τους καταναλωτές δύο μέτρα).
  • Οι πωλητές της Λαϊκής αγοράς πως θα πρέπει να στήσουν τους πάγκους τους αυστηρά στα τέσσερα (4) μέτρα όπως ορίζεται από τις θέσεις που τους έχουν αποδοθεί.
  • Η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Η Λαϊκή Αγορά του Αιγίου θα λειτουργήσει με την καθοδήγηση υπαλλήλων του Δήμου Αιγιαλείας και τον έλεγχο από την Δημοτική Αστυνομία και  το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου.