Έτοιμο σε ποσοστό 85% το νέο κτίριο του ΕΚΑΜΕ Αιγίου – Προχωρούν ακάθεκτα οι εργασίες

Αυτοψία στις υπό κατασκευή νέες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου στην οδό Κλεισούρας (πάροδος Κορίνθου) πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Γιώργος Γκιώνης και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας κ.Λεωνίδας Καράμπελας, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εταιρείας ΑΤΕΣΕ Α.Ε. που έχουν αναλάβει την κατασκευή των κτιρίων, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών.

Όπως διαπιστώθηκε, το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 85% και αναμένεται να είναι έτοιμο εντός χρονοδιαγράμματος, ώστε μέσα στο 2023 το Κέντρο να μεταφερθεί και να λειτουργεί πλέον στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, στο κτίριο Α (εμβαδού 1198,5τμ με ίδιο υπόγειο) θα λειτουργήσει το νέο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και στο κτίριο Β (εμβαδού 197,93τμ) η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΜΕ κ. Γιώργος Γκιώνης αναφέρει σχετικά:

  • «Θέλω να ευχαριστήσω την ανάδοχο εταιρεία, η οποία παρότι η αρμόδια Διαχειριστική Αρχή καθυστερούσε για μήνες την πληρωμή των εκτελεσθεισών εργασιών, συνέχιζε την κατασκευή του έργου, αν και είχε εκ του νόμου το δικαίωμα της διακοπής των εργασιών. Παράλληλα, ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο για την ευαισθησία και το γνήσιο ενδιαφέρον που δείχνει για το εν λόγω έργο αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε. Εκτιμάται ότι στις αρχές του μηνός  Ιουνίου θα παραδοθεί το έργο που θα γράψει μια νέα σελίδα στην εκπαίδευση και φροντίδα των ΑΜΕΑ της περιοχής μας».