Έρχεται πεζοδρόμηση; – Λάμπης Παπαδόπουλος: Ερωτηματολόγιο και… ο λόγος στους καταστηματάρχες

Πεζοδρόμηση,  μετά την απόφαση που έλαβε στην πρόσφατη συνεδρίασή του, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας από τις 2 Μαΐου και για έξι μήνες από την Τρίγωνη Πλατεία έως τη Μητροπόλεως στη διασταύρωση με τη Σολωμού (φανάρια), ώρες 6-9 μ.μ. και ημέρες Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή που τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

 

Κατά την ψηφοφορία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, η πρόταση πέρασε με πλειοψηφία 7-2, κάτι που προκαλεί αίσθηση, εάν θυμηθούμε τις έντονες αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί όταν  είχε εφαρμοστεί αντίστοιχη πεζοδρόμηση κατά τις απογευματινές ώρες τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο το 2019 στην Κλ. Οικονόμου.

Λάμπης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας

Το “aigialeia24.gr” επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Λάμπη Παπαδόπουλο, ο οποίος σημειωτέον δεν ψήφισε την εν λόγω πρόταση αναφέροντας χαρακτηριστικά:

-“Σέβομαι τις νόμιμες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο το συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά την πλειοψηφία των εμπόρων της αγοράς. Καλό θα είναι οι καταστηματάρχες να έχουν τον πρώτο λόγο και να εκθέσουν τις απόψεις τους για την πιθανολογούμενη πεζοδρόμηση”. 

Ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε στη συνέλευση του συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου μεταξύ άλλων:

1) Να μην γίνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η πεζοδρόμηση, καθώς η κεντρική πλατεία της πόλης είναι εργοτάξιο

2) Να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση όλων των μελών του Εμπορικού Συλλόγου

3) Να υπάρξει ερωτηματολόγιο σε όλες τις επιχειρήσεις στις συγκεκριμένες οδούς και να υπάρξει επίσημη έκφραση γνώμης των ιδιοκτητών

4) Να υπάρχει στη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου στο διαδίκτυο, ανοιχτό ερωτηματολόγιο προς όλους καταστηματάρχες αλλά και τους πολίτες, για να μπορούν να εκφέρουν γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε προτείνει στο Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλο, την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας των επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο της πόλης σε βάθος 10ετίας. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, να υπάρχει μια επίσημη μελέτη, για το τι είδους επιχειρήσεις μπορούν να επιβιώσουν σε ένα κλειστό εμπορικό τμήμα της πόλης. Ωστόσο η πρόταση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει.

Το “aigialeia24.gr” επικοινώνησε επίσης και με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει πλήρη γνώση του θέματος και αναμένει να διαβάσει τη συγκεκριμένη πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας για την εν λόγω πεζοδρόμηση, ώστε το θέμα να συζητηθεί κατόπιν στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου και μετέπειτα να λάβει έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και από τα αρμόδια όργανά του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ