«Έξυπνοι μετρητές» σε 14 δημόσια κτίρια, εμβαδού 28.000 τμ. για καταγραφή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας – Ένας σε οδικό κόμβο

Δεκατέσσερις «έξυπνοι μετρητές» τοποθετούνται σε δημόσια κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ένας σε οδικό κόμβο , για την καταγραφή και παρακολούθηση σε 24ωρη βάση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά άμεσα στην εφαρμογή του ενεργειακού σχεδιασμού, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο . Στο πλαίσιο αυτό γίνεται το πρώτο βήμα, με την εγκατάσταση των «έξυπνων μετρητών».

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας , προ ημερήσιας διάταξης, ανακοινώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη το σχέδιο , αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες θα εγκατασταθούν οι μετρητές.

Τα 14 κτίρια της ΠΔΕ που επελέγησαν με βάση την επιφάνεια , τον αριθμό των εργαζομένων και την χρήση του κάθε κτιρίου είναι:

Π.Ε. Αχαΐας:

– Δ/νση Υγείας

– Διεύθυνση Περ/ντος και Χωρ. Σχεδ., Δ/νση Βιομηχ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων – Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Δ/νση Κτηνιατρικής

– Δ/νση Μεταφορών

– Κεντρικές Υπηρεσίες Π.Ε. Αχαΐας

– Κτίριο Περ/ρχη, Αντ/ρχων και υπηρεσιών

– Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

– Ογκολογικός Ξενώνας Πάτρας

 

Π.Ε. Ηλείας:

– Διοικητήριο και Πολυλειτουργικό Συνεδριακό Κέντρο

– Δ/νση Μεταφορών Π.Ε. Ηλείας

– Τμήμα Μεταφορών & Επικοινωνιών Αμαλιάδας

 

Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας:

– Διοικητήριο Μεσολογγίου

– Τμήμα Μεταφορών Αγρινίου

– Υπηρεσίες Π.Ε. Αιτνίας

– Τμημ. Αγρ.Ανάπτυξης -Κτηνιατρείο-Τμημ. Μεταφορών

 

Το συνολικό εμβαδό των δημοσίων κτιρίων που θα μετρηθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι εμβαδού περίπου 28.000 τμ.

 

Η καταγραφή και η παρακολούθηση on line σε 24ώρη βάση των ηλεκτρικών μεγεθών και παραμέτρων της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και η διασύνδεση αυτών σε κοινή ψηφιακή πλατφόρμα παρακολούθησης και αξιολόγησης μέσω κατάλληλου λογισμικού του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελείτο πρώτο βήμα για τη λήψη άμεσα συγκεκριμένων μέτρων για την μείωσή της ενεργειακής κατανάλωσης και ως βάση για την δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας.

 

«Έξυπνος μετρητής» σε οδικό κόμβο

Εξάλλου στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος θα το τοποθετηθεί «έξυπνος μετρητής» σε οδικό κόμβο, που θα επιλεγεί κατόπιν εξέτασης των σχετικών δεδομένων.