Ένας Δήμος, μια φωνή: “Όχι στην υποβάθμιση της Αιγιάλειας” – ΤΕΙ, ΕΒΟ, σταφίδα στο επίκεντρο

Δυναμικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε σήμερα Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, αλλά και των φορέων της πόλης, με κύριο αίτημα την παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

∆εν υπήρχε άλλος δρόµος, παρά αυτός του συλλαλητηρίου, προκειµένου η Αιγιάλεια να διατηρήσει τη σχολή Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο και να ενισχύσει το ΤΕΙ µε επιπλέον σχολές, να κρατήσει την ΕΒΟ ζωντανή και να αγωνιστεί για το µέλλον της σταφίδας.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο ύψος της Π.Ε.Ο. στη Γέφυρα Μεγανίτη στο Αίγιο, με το Δήμο να έχει φροντίσει για τη μεταφορά των πολιτών τόσο με ταξί, όσο και με το Αστικό ΚΤΕΛ. Τα καταστήματα μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας έκλεισαν στις 12.30.

Τοπική εκκλησία, Δήμος, αγροτικοί σύλλογοι, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς αλλά και πολίτες, βροντοφώναξαν “ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ”. Η μεταφορά της σχολής θεωρείται πλέον πολιτική απόφαση και απομένει η υπογραφή της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως για τη μεταφορά της.

Παρότι είχαν κληθεί να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Αχαΐας δεν παρέστησε ούτε ένας, παρά μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μάρκου και Αναγνωστοπούλου.

Η δημοτική αρχή όλο το προηγούμενο διάστημα επεδίωξε ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατόν και έτσι προχώρησε στην διοργάνωση του συλλαλητηρίου, καθώς και το θέμα της ενίσχυσης της ΕΒΟ, αλλά και της σταφίδας απασχολούν έντονα το Δήμο Αιγιάλειας.

ΑΓΩΝΑΣ για περισσώσουμε ό,τι σώζεται

Στην προ ημερών έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας είχαν τεθεί προς συζήτηση τα τρία βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν έντονα αυτή την περίοδο την Αιγιάλεια: ΤΕΙ –ΕΒΟ και ΣΤΑΦΙΔΑ.

Το αποτύπωμα της συνεδρίασης παρουσία και βουλευτών του νομού Αχαΐας,  εκπροσώπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων, φορέων, εκπροσώπων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων ήταν κοινό: ΑΓΩΝΑΣ για περισσώσουμε ό,τι σώζεται, με τη διεξαγωγή ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ.

Καλογερόπουλος: “Η ιστορία για το ΤΕΙ ξεκινάει από παλιά – Έπρεπε να είχαµε τέσσερις σχολές, αλλά δεν έγινε ποτέ”

Στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλος για το θέμα του ΤΕΙ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η ιστορία ξεκινάει από παλιά και ο Δήμος μας παραχώρησε το καλύτερο σημείο του για να δημιουργηθούν τέσσερις σχολές, πράγμα που ποτέ δεν έγινε. Επειδή η απόφαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί για τη μεταφορά του ΤΕΙ και είναι καθαρά πολιτική πλέον, δεν επεδίωξα συνάντηση με τον Πρύτανη. Αναμένουμε το πολυπόθητο ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και γι’ αυτό προχωράμε σε μια Παναιγιάλεια διαμαρτυρία”.

Ο αγώνας δεν σταματά και ο Δήμος προγραμματίζει και τη διοργάνωση κι άλλων συλλαλητηρίων, ώστε να ακουστούν τα προβλήματα του δήμου στα κυβερνητικά αυτιά, προκειμένου να σταματήσει ο μαρασμός και η υποβάθμιση της Αιγιάλειας.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: “Μόνο ο αγώνας μας μπορεί να σώσει το βίος μας!”

Ό,τι κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν αποτέλεσμα του αγώνα μας! Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να δούμε «άσπρη μέρα», επιλέγοντας να παλέψουμε με ψηφίσματα, υπομνήματα και αγωγές, που προτείνουν τα τοπικά στελέχη της νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης σε δήμους και περιφέρειες, αποσκοπώντας έτσι να μην κλιμακωθεί ο αγώνας.

 Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του και προχωρά σε   νέα κινητοποίηση στη Νέα Εθνική Οδό και πορεία στους δρόμους της Αιγιάλειας την Πέμπτη 14 Οκτώβρη.

 

Ρεπορτάζ: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτό: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ