Ένας Αιγιώτης λέει ΝΑΙ στη ΛΟΓΙΚΗ – ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ

Αγαπητοί ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις (με όποιον έχει διάθεση να τις διαβάσει).
Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ενα τρομερά διχαστικό κλίμα που δημιουργήθηκε απ’την επιλογή της Κυβέρνησης να κάνει αυτό το άκυρο σε περιεχόμενο και συνάμα επικίνδυνο ως επιλογή δημοψήφισμα. Αγωνίστηκα τις πρώτες μέρες για την αποτροπή του.

nikolopoulos-georgeΔυστυχώς όμως η κυβέρνηση προέκρινε το διχασμό της κοινωνίας από το διχασμό του κόμματός της.
Έτσι λοιπόν καλούμαστε να πάρουμε θέση σε ένα νόθο ερώτημα, θέση που οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ως ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη, αφού το ερώτημα της Κυβέρνησης ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Ένα ΝΑΙ που θα μας κρατήσει μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και θα επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις, ή ένα ΟΧΙ που από το βράδυ της Δευτέρας θα στραγγαλίσει την ρευστότητα (αφού δεν υπάρχει άλλος ELA), θα μας αναγκάσει στην κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος και θα μας οδηγήσει να ζητήσουμε την έξοδο απ την Ευρωζώνη μη αντέχοντας την εσωτερική υποτίμηση και το πληθωριστικό παράλληλο νόμισμα, που θα είναι ένα κουπόνι δίχως αντίκρισμα.

Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος παρακολουθώντας τις εξελίξεις, άλλα έρχονται στιγμές που η απόγνωση με κυριεύει. Σπούδασα τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε Ελληνικό πανεπιστήμιο. Επέλεξα να ζήσω στην πόλη της καρδιάς μου, το Αίγιο. Δουλεύω με περηφάνια στον ιδιωτικό τομέα με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς. Δεν είμαι ούτε προνομιούχος, ούτε βολεύτηκα πουθενά.

Από την ανακοίνωση του αχαρακτήριστου και συνάμα διχαστικού δημοψηφίσματος δεν σας κρύβω ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου σκέφτομαι ΝΑ ΦΥΓΩ. Να φύγω για μια ξένη χώρα, όπου θα αναζητήσω περήφανα εργασία. Δεν μπορώ να νοιώθω περηφάνια στις ουρές των τραπεζών για ένα 50αρικο (που από Δευτέρα βράδυ δεν θα υπάρχει), δεν θα νοιώθω περηφάνια αν στέκομαι σε μια άλλη ουρά που με κουπόνι – δελτίο θα περιμένω τα 100 gr τυρί ή 1lit γάλα που θα μου αναλογούν. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αγάπησα, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρεύτηκα, δεν είναι αυτή η Ελλάδα για την οποία πάλεψα.
Ο Ελληνικός λαός παραπλανήθηκε και έδωσε εντολή σε μια ερασιτεχνική ομάδα που είναι κυριευμένη από τις εμμονές της να μας οδηγήσει σε μια καλύτερη μέρα. Ήξερα μήνες τώρα τι θα συμβεί με τα λεγόμενά τους, αλλά περίμενα ότι θα πρυτάνευε η λογική. Ξέρω και τώρα τι θα επακολουθήσει σε ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ και αυτό με φοβίζει περισσότερο. Όπως ξέρουν και οι καθηγητές των οικονομικών σχολών που σύσσωμοι βγήκαν να υποστηρίξουν το ΝΑΙ. Κάποιοι ελαφρά τη καρδία, επιχειρηματολογούν υπέρ του ΟΧΙ. Αδέλφια μας είναι και δεν τους κακίζω.

Τους καλώ όμως να ΣΚΕΦΤΟΥΝ γιατί υποκινούνται από το θυμικό και όχι απ τη λογική. Απ το κακό αδέρφια, υπάρχει και το απείρως πιο κακό. Κάποιοι σας είπαν τερατώδη ψέματα και αυτοαναιρούνταν από ώρα σε ώρα. Σας είπαν δεν θα κλείσουν οι τράπεζες, δεν θα επιβληθεί capital control, ότι οι καταθέσεις σας είναι εγγυημένες.

Θα ζήσουμε δύσκολες στιγμές εδώ που φτάσαμε αλλά με ενδεχόμενο ΝΑΙ θα είναι ελεγχόμενες, ενώ ενδεχόμενο ΟΧΙ θα είναι πτώση στο κενό δίχως αλεξίπτωτο.

Σας καλώ ΟΛΟΥΣ να υπερψηφίσουμε το ΝΑΙ για να έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα.

Σας καλώ ΟΛΟΥΣ να υπερψηφίσουμε το ΝΑΙ για να έχουμε θέση στην Ευρώπη.

ΝΑΙ στη ΛΟΓΙΚΗ – ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

(φωτό πανό: kathimerini.gr)