Έκθεση Μοντέρνας Κεραμικής Τέχνης στο Δήμο Αιγιαλείας

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “F.A.M.E. ROADστο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Μοντέρνας Κεραμικής Τέχνης το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 12.00 στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν με τις δημιουργίες του τα μέλη της Ομάδας «Κεραμέων Ίχνη», η οποία δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2011 με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης. Η Ομάδα «Κεραμέων Ίχνη» αποτελείται από τους κεραμίστες: Βασίλειο Αναστασόπουλο, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Βασίλη Παπαϊωάννου, Ηλία Χριστόπουλο. Στα δέκα χρόνια πορείας της, έχει διοργανώσει  πέντε ομαδικές εκθέσεις κεραμικής και τρία σεμινάρια κεραμικής με κεραμίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Φωκίδος, Μεσσηνίας, Ηλείας και το Δήμο Πατρέων, ένα Συμπόσιο Κεραμικής καθώς και άλλες δράσεις και συνεργασίες με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό έργο “ F.A.M.E. ROAD ”- Food Art Movement EnergyThe Road to Country Experienceείναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας το οποίο βασίζεται στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας μέσα από τέσσερις πυλώνες, τους λεγόμενους F.A.M.E. (Food, Art, Movement, Energy) δηλαδή Τοπικά Προϊόντα Aγροδιατροφικού Tομέα – Τέχνη και Πολιτισμός – Βιώσιμη Κινητικότητα – Πράσινη Ενέργεια και αποσκοπεί στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Αιγιάλειας και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού μέσω μιας ολοκληρωμένης και αειφόρου προσέγγισης.