Ψήφισμα συμπαράστασης του δημοτικού συμβουλίου για την Ουκρανία προτείνει η “Ποιοτική Αιγιάλεια”

Η παράταξη “Ποιοτική Αιγιάλεια” της Βασιλικής Ψυχράμη, με αφορμή τις τραγικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, προτείνει προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, να τεθεί ως θέμα προ ημερησίας διατάξης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης  και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες συνανθρώπους μας. 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ”

 

“Ο Δήμος Αιγιαλείας καταδικάζει απερίφραστα τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία. Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της Αιγιάλειας αποδοκιμάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στο λαό της Ουκρανίας και τους ομογενείς μας, στις πόλεις και στα χωριά που βομβαρδίζονται κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Νομιμότητας και Δικαίου.

Συμπάσχουμε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην ανθρώπινη τραγωδία που εξελίσσεται με απώλειες αμάχων. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΙΡΗΝΗΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑΣ των λαών και εξουσιοδοτούμε τον δήμαρχο Αιγιαλείας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή της στους πληγέντες συνανθρώπους μας της Ουκρανίας”.