ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Έδιωξαν τους πρόσφυγες – μετανάστες οι κάτοικοι στα Βρασνά Θεσσαλονίκης!

Έδιωξαν τους πρόσφυγες - μετανάστες οι κάτοικοι στα Βρασνά Θεσσαλονίκης!
XWhatsAppViber

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση μεταναστών σε καταλύματα της περιοχής τους εμφανίστηκαν εκατοντάδες κάτοικοι των Βρασνών, οι οποίοι έδιωξαν ουσιαστικά τα πούλμαν με τους αλλοδαπούς που κατευθύνονταν στο χωριό τους προερχόμενοι από την Ελευσίνα.

Εδώ και μέρες οι κάτοικοι έστησαν μπλόκα σε κομβικά σημεία της περιοχής, με σκοπό να εμποδίσουν λεωφορεία που μεταφέρουν μετανάστες να προσεγγίσουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν συνάψει σχετικές συμβάσεις.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, διότι αναμενόταν να φτάσουν στην περιοχή μετανάστες από τη Λέσβο και τη Σάμο. Με την είδηση αυτή επικράτησε αναβρασμός στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης και τα μπλόκα ενισχύθηκαν, ώστε να αποτραπεί η έλευση των μεταναστών.

Όταν λοιπόν έφτασαν -με τη συνοδεία δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.- τα λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες στα Βρασνά, βρήκαν κλειστούς τους δρόμους και τους κατοίκους «στο πόδι», με αποτέλεσμα να φύγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν εν τέλει σε άλλη δομή, στην περιοχή της Εύβοιας.

Περιφρούρηση

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι στη θέα των ΜΑΤ, που μετέβησαν στο σημείο για να περιφρουρήσουν την εγκατάσταση των μεταναστών, ζήτησαν επιτακτικά την αποχώρηση των μεταναστών και είχαν ενημερώσει νωρίτερα τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της περιοχής να μη δεχθούν τους μετανάστες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας υποστήριξε: «Η περιοχή μας δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον αριθμό προσφύγων».

Αναφορικά με την αντίδραση των κατοίκων των Βρασνών ανέφερε: «Ελεγα ότι ο κόσμος είναι ξεσηκωμένος, καλούν με τα μεγάφωνα σε κινητοποιήσεις και δεν θα δεχτούν επιπλέον πρόσφυγες στην περιοχή. Ολα τα μηνύματα όμως που στέλναμε δεν τα άκουγαν».

Παράλληλα, ο κ. Λιάμας υποστήριξε ότι η κατανομή των προσφύγων πρέπει να γίνεται αναλογικά και ισομερώς σε όλη τη χώρα, αναφέροντας ότι στις τρεις δομές του δήμου φιλοξενούνται ήδη 2.000 πρόσφυγες, όσους έχει όλη η Πελοπόννησος.

Πηγή: Δημοκρατία

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer