Άκρως ενδιαφέρον το σεμινάριο “Πρώτων Βοηθειών” στο Δημοτικό σχολείο Αιγείρας

Τη σημασία των πρώτων βοηθειών στην κοινωνία, είχε ως στόχο να αναδείξει η δράση του Δημοτικού Σχολείου Αιγείραςπου έγινε το πρωί της Κυριακής 9 Φλεβάρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, με επίδειξη Πρώτων Βοηθειών. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος τα βασικά των Πρώτων Βοηθειών.

Η σημερινή εκπαίδευση, με βασικά και απλά βήματα τα οποία είναι απαραίτητα να μάθουμε έστω και μηχανικά για να αντιμετωπίσουμε τον πανικό της στιγμής, μπορεί να σώσει κι εμάς ή κάποιο αγαπημένο ή συγγενικό μας πρόσωπο. Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε με τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό και τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, ο κίνδυνος ατυχημάτων και τραυματισμών είναι μεγάλος. Η βασική γνώση λοιπόν πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη όχι μόνο στον επαγγελματία υγείας αλλά και σε κάθε άνθρωπο που θα γίνει μάρτυρας ατυχήματος ή απρόσμενης ασθένειας του συνανθρώπου του, έτσι ώστε να αντιδράσει έγκαιρα και αυτοματοποιημένα σε κάθε περίπτωση.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιώργο Τσάπαλο, Νοσηλευτή / Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας που με απλό και κατανοητό τρόπο, μας οδήγησε βήμα προς βήμα στον κόσμο των Πρώτων Βοηθειών.

Αργύρης Νικολόπουλος

 Δντής Δ.Σ.Αιγείρας