Άγγελος Τσιγκρής: «Το λιμάνι του Αιγίου πρέπει να αξιοποιηθεί και θα αξιοποιηθεί…»

Με αφορμή τις νέες συνεργασίες του λιμένα του Αιγίου με ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι νέες συνεργασίες με ναυτιλιακές εταιρίες από την Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλλασα, είναι το πρώτο βήμα για να γυρίσει επιτέλους σελίδα το λιμάνι του Αιγίου. 

Αν η ευκαιρία αυτή συνδυαστεί και με την κατασκευή μιας σύγχρονης μαρίνας σκαφών στο παλιό λιμάνι της πόλης, τότε θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την οικονομική ανασυγκρότηση και την τουριστική ανάπτυξη της ολόκληρης της Αιγιάλειας. 

Η Αιγιάλεια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες περιοχές, απεναντίας έφτασε η ώρα να επενδύσει στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχαιός βουλευτής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στις 3.3.2020 είχε καταθέσει την με αριθμός πρωτοκόλλου 4590/2020 ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμανιού του Αιγίου και τη δημιουργία μαρίνας σκαφών στο παλιό λιμάνι της πόλης. 

Στην ερώτησή του ο Άγγελος Τσιγκρής, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα ακόλουθα: 

“Η λιμενική ζώνη και η παραλία του Αιγίου, αποτελούν ζωτικά σημεία για ολόκληρη την Αιγιάλεια. 

Η δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας σκαφών στο παλιό λιμάνι του Αιγίου είναι απαραίτητη, καθώς θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. 

Η δημιουργία μαρίνας σκαφών στο Αίγιο, θα εξυπηρετήσει τον ανεφοδιασμό των διερχόμενων σκαφών με καύσιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα θα ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες ελλιμενισμού. 

Να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο περνούν χιλιάδες σκάφη από τον κορινθιακό και δεν υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού τους, αν εξαιρέσει κάποιος τα Τριζόνια της Φωκίδας, όπου υπάρχει μαρίνα μικρών προδιαγραφών και περιορισμένων δυνατοτήτων». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την δημιουργία σύγχρονης μαρίνας στο παλαιό λιμάνι του Αιγίου και β) ποιο το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας της.