Άβυθος Αιγίου: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός που λήστεψε ηλικιωμένο

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ο 25χρονος αδελφός του

Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ένοπλης ληστείας, ληστειών και κλοπών

Συνελήφθη, χθες (10-5-2017) νωρίς το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 22χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον 25χρονο αδελφό του δράστη και έναν ακόμη συνεργό τους, οι οποίοι αναζητούνται.

Η σύλληψη του δράστη και η ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του είναι αποτέλεσμα μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές (9-5-2015) αργά το βράδυ, ο 22χρονος ενεργώντας από κοινού με τον 25χρονο και ένα ακόμα άγνωστο δράστη, ο οποίος αναζητείται, μετέβησαν με αυτοκίνητο στην Άβυθο Αιγίου, όπου εισήλθαν σε οικία 67χρονου ημεδαπού, στον οποίο άσκησαν σωματική βία και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ,  ένα κινητό τηλέφωνο και δυο χρυσές αλυσίδες.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι οποίοι εντόπισαν, λίγη ώρα μετά την ληστεία, στο πλαίσιο ενδελεχών ερευνών και συστηματικών αναζητήσεων, τον 22χρονο και τον συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες πριν από λίγες ημέρες, είχαν διαρρήξει την οικία του 67χρονου, από την οποία είχαν αφαιρέσει :

• Κοσμήματα συνολικής αξίας (24.000) ευρώ,
• (700) ευρώ,
• (600) δολλάρια Η.Π.Α. και
• Τρία ζευγάρια γυαλιά

Σημειώνεται ότι τα δύο αδέλφια έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τις κατά περίπτωση υποθέσεις ένοπλης ληστείας, ληστειών, κλοπών και ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσο τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.