Φώφη Γεννηματά: “Το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύεται καθημερινά ως ο ισχυρός προοδευτικός πόλος, στο πολιτικό μας σύστημα”

Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με την καθοριστική δική μας ενίσχυση, θα συμβάλει ώστε να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ,  που κρατά τη χώρα στο χθες. Είναι προϋπόθεση για  να  πετύχουμε την Εθνική συνεννόηση. Η Εθνική Συνεννόηση δεν είναι μια ρομαντική εκδοχή της πολιτικής, αλλά αναγκαία προϋπόθεση για να αφήσει οριστικά η χώρα πίσω της με ασφάλεια την κρίση και να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της. Η αλλαγή που αναφερόμαστε αφορά στη διαμόρφωση των συνθηκών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύεται καθημερινά ως ο ισχυρός προοδευτικός πόλος, στο πολιτικό μας σύστημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που συγκυριακά και προσωρινά εξέφρασε ένα τμήμα των πολιτών της δημοκρατικής παράταξης και το εγκλώβισε στις αδιέξοδες πολιτικές του.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη  διχαστικά και ψευδεπίγραφα μέτωπα. Ούτε δήθεν ευρωπαϊκά με την ΝΔ ούτε δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ.  Η κρίσιμη καμπή που περνά η χώρα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει . Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, προοδευτικών αλλαγών και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Το Κίνημα Αλλαγής είναι προσηλωμένο σε αυτή την πολιτική.

Το «ολιστικό» σχέδιο της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο δεν είναι παρά ένα νέο «ολιστικό» παραμύθι. Μας έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό με ευθύνη τους. Μόνο μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όπως ανέφερα, μπορεί να επιτύχει  χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών , την ελάφρυνση του χρέους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Πηγή: “Εθνος”  Απόσπασμα από τη συνέντευξη στη δημοσιογράφο Φώτη Γιωτάκη