Μανώλης Σφακιανάκης από Πάτρα: “Μην ανεβάζετε τα παιδιά σας με μαγιό στο facebook”

Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για το ηλεκτρονικό έγκλημα και τους κινδύνους στο διαδίκτυο για το παιδί

Σημαντική επιτυχία είχε η ημερίδα που διοργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία IDialogue που έγινε στο Επίκεντρο το βράδυ της Τετάρτης, στην Πάτρα.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, γνωστός για τις μεγάλες επιτυχίες που έχει σημειώσει κατά την διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής της διεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κ. Σφακιανάκης που πλέον είναι επικεφαλής του οργανισμού CS Institute μίλησε σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με θέμα «Προστάτεψε το παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα» τονίζοντας τους κινδύνους που μπορεί να έχει το διαδίκτυο και τα social media για τα ανήλικα παιδιά.

Ο ίδιος τόνισε ότι το διαδίκτυο σε ποσοστό 98% είναι καλό, προσφέροντας γνώσεις στο παιδί και γενικότερα στον χρήστη, αφού αποτελεί μία σημαντική πηγή πληροφόρησης, που όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες.

«Το 2% αφορά την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου» όπως τόνισε χαρακτηριστικά από την οποία θα πρέπει να προστατευθούμε όχι μόνο εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά μας. Ο κ. Σφακιανάκης κάλεσε τους γονείς να σταματήσουν να ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media.

Τόνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να δίνουν μεγάλη σημασία στις φωτογραφίες που ανεβάζουν τα παιδιά τους, να μην αποκαλύπτουν σε αυτές μέρος του σώματος τους, έτσι ώστε να μην προκαλούν τους παιδεραστές και τους παιδόφιλους.

 

https://www.patrasevents.gr/article/334931-manolis-sfakianakis-apo-patra-min-anevazete-ta-pedia-sas-me-magio-sto-facebook-picsvids?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=PATRASEVENTS.GR+-+NEWSLETTER+5