Ψυχράμη: “Ο δήμαρχος αντί να τείνει χείρα αλληλοβοηθείας στους δημότες, συνεχίζει την στείρα αντιπαράθεση”

Αγαπητές συνδημότισσες,
Αγαπητοί συνδημότες,

η κοινωνία μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή εξαιτίας της πανδημίας, η οποία δημιούργησε μεγάλες οικονομικές και όχι μόνο συνέπειες.

Οι διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, με τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου προγράμματος σίτισης τρομάζουν την κοινωνία μας. Τη στιγμή που τα πάντα επηρεάζονται και αλλάζουν γύρω μας με μεγάλη ταχύτατα, ο δήμος μας, δυστυχώς, βρίσκεται σε παρελθόντα χρόνο, όσον αφορά την πολιτική θεώρηση στη διαχείριση της κρίσης.
Αντί, στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, να τείνει χείρα αλληλοβοηθείας στους δημότες, ο δήμαρχος συνεχίζει την στείρα αντιπαράθεση.
Μας λυπεί το γεγονός ότι η δημοτική αρχή, προεξάρχοντος του κ. Καλογερόπουλου,
αντί να διακατέχεται από πνεύμα συνεργασίας, έστω αυτή την κρίσιμη περίοδο, συνεχίζει την ξεπερασμένη παλαιοκομματική του τακτική να σπιλώνει και να παραποιεί χονδροειδώς και σκοπίμως τις ενέργειες της αντιπολίτευσης στους προέδρους των κοινοτήτων, που τους καλεί δήθεν να τους ενημερώσει για το τεχνικό πρόγραμμα που ψήφισε η αντιπολίτευση, με την μόνιμη επωδό «με δυσκολεύουν αλλά εγώ θα τα καταφέρω…», το οποίο προκαλεί, βεβαίως, την θυμηδία!

Πού να τα καταφέρετε κ. δήμαρχε;;

Στα ψευτοδιλήμματα που ο ίδιος βάζετε;;

Είναι το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψήφισε η αντιπολίτευση και διαχειρίζεται δίκαια τα λίγα χρήματα που αφήσατε, κ. Καλογερόπουλε, μετά την ΑΠΟΡΡΙΨΗ που ΠΕΤΥΧΑΤΕ!! του Τεχνικού μας Προγράμματος τον Νοέμβρη, το οποίο έδινε λύσεις στα προβλήματα των δημοτών και που τώρα εσείς επιμελώς αποκρύβετε από τους προέδρους.

Είναι το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα, κ. δήμαρχε, στο οποίο τα τεχνικά έργα είναι ενταγμένα με απόλυτη σαφήνεια και κατά προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να γνωρίζει ο κάθε πρόεδρος τι δικαιούται και όχι ο πρόεδρος να είναι επαίτης του κάθε δημάρχου και να περιμένει από την εξουσία το «κάτι θα κάνω και για σένα!».

Σέβεται τους προέδρους κ. δήμαρχε! Αυτή την πολιτική πρεσβεύουμε, γι’ αυτή την ποιοτική διαφορά αγωνίζεται η παράταξή μας, η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ».
Είναι απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη η απογοήτευση των δημοτών, καθώς περίμεναν από τη δημοτική αρχή όχι μια αντίληψη παραταξιακής διαχείρισης της εξουσίας αλλά μια διαχείριση με κοινωνική αντίληψη της εξουσίας και βεβαίως ,όπως οι καιροί επιτάσσουν και ο νόμος απαιτεί, προσπάθεια συνεργασίας και συναίνεσης με τις δημοτικές παρατάξεις, για την δημιουργία πλειοψηφικών αποφάσεων.
Οι δημότες εκφράζουν δικαιολογημένα την ανησυχία τους για τον βαθμό αποτελεσματικότητας στην διαχείριση των μεγάλων έργων του δήμου μας, έργα πολλών εκατομμυρίων όπως, απορρίμματα, ηλεκτροφωτισμός κ.λπ. που θα έχουν μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον δημότη, ο οποίος και θα κληθεί να πληρώσει.

Δήμαρχε, ακόμα δεν έχετε ματαιώσει τον διαγωνισμό των απορριμμάτων με την αστεία έκπτωση του 1% στα 4.700.000 ευρώ!!! Σεβαστείτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, που σας υποδεικνύει αυτή την επιλογή.

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τα παχιά προεκλογικά λόγια περί εμπειρίας και λύσεων στα προβλήματα δεν έχουν σήμερα καμιά ουσία, όταν διαπιστωμένα δεν μετουσιώνονται σε έργα και σε πράξεις διαχείρισης που έχουν την αποδοχή της κοινωνίας.

Το αντίθετο μάλιστα οι ενέργειες του δημάρχου, με τις οποίες διαφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή δεν στοχεύουν στην αλληλεγγύη και στην πραγματική ανατροπή της φτωχοποίησης των δημοτών, συνιστούν μια διοίκηση αναχρονιστική κι ανάλγητη.

Όπως, παραδείγματος χάριν συνέβη με την ανάλγητη κοινωνική στάση του κ. Καλογερόπουλου και της δημοτικής αρχής στο σύνολό της που όχι μόνο δεν ψήφισε την απαλλαγή των δημοτικών τελών από τους πληττόμενους από την πανδημία επιχειρηματίες του δήμου μας, αλλά κωλυσιεργεί και δεν έχει ακόμη εφαρμόσει την απόφαση απαλλαγής που ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δήμαρχε, εφάρμοσε την απόφαση! Υποχρεούσαι.

Απόφαση στήριξης αναγκαία όχι μόνο για την βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά για την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Αγαπητοί συνδημότες,
Είναι κοινή διαπίστωση ότι αυτή η πολιτική της δημοτικής αρχής δεν πάει άλλο.

Θεωρούμε ότι είναι ώριμες, πλέον, οι συνθήκες για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με έμφαση  στην προσπάθεια αποτελεσματικής και συντονισμένης αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών του δήμου μας.

Κύριε Καλογερόπουλε, εξαιτίας σας ο Δήμος μας δεν έχει ακόμα προϋπολογισμό του 2021.

Αφήστε τους ανώφελους εγωισμούς. Σας καλούμε, για το καλό του τόπου, να καλύψτε τις διοικητικές αδυναμίες σας  στην διαχείριση των δημοτικών μας προβλημάτων, αναλαμβάνοντας  επιτέλους  ειλικρινή πρωτοβουλία και να ζητήσετε τη στήριξη όσων από την αντιπολίτευση επιθυμούν και μπορούν να βοηθήσουν ισότιμα και σας διαβεβαιώ ότι είναι αρκετοί οι συνάδελφοι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις που γνωρίζουν, θέλουν και μπορούν να προσφέρουν καλύτερο έργο…
Πρωτοβουλίες, χωρίς αποκλεισμούς, αλαζονικές συμπεριφορές και εγωισμούς που πάνε τον τόπο μας πίσω.
Εμείς στην “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ” είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με δημιουργικό έργο σε έναν “ανοικτό” δήμο με σύγχρονη αντίληψη διοίκησης.